Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ένας πολίτης νεκρός και δύο αστυνομικοί τραυματίες σε καταδίωξη στον Βύρωνα

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση αστυνομικών για τη σύλληψη κακοποίων στον Βύρωνα. Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας διερχόμενος πολίτης, ενώ οι δράστες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών χειροβομβίδες, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς.
Οι δύο δράστες, που συνελήφθησαν, είναι τα ίδια άτομα που άρπαξαν τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα από αστυνομικούς στο Μαρούσι το προηγούμενο βράδυ.
Νωρίτερα η Αστυνομία είχε βρει τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, πάνω στα οποία εντοπίστηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα των κακοποιών, που ήταν σεσημασμένοι, και προχώρησαν την επιχείρηση για τη σύλληψή τους.
Δύο αστυνομικοί παρακολουθούσαν του δύο αλβανικής καταγωγής δράστες, τους οποίους επιχείρησαν να συλλάβουν, καθώς έβγαιναν από σπίτι επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής.
Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ ο ένας από τους δύο δράστες πέταξε δύο χειροβομβίδες οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι αστυνομικοί.
Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε θανάσιμα και εξέπνευσε ένας διερχόμενος 25χρονος πολίτης, ομογενής από την Αλβανία, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανή οικοδομή.
Μία τρίτη χειροβομβίδα που έπεσε δεν εξερράγη και στο σημείο έσπευσε αρμόδιο κλιμάκιο της Αστυνομίας για την εξουδετέρωσή της. Για το λόγο αυτό η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι δράστες έκαναν χρήση του ενός όπλου που είχε κλαπεί από τους αστυνομικούς στο Μαρούσι.
Οι κακοποιοί συνελήφθησαν, ενώ οι τραυματίες αστυνομικοί έχουν διακομιστεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Aναμένονται ανακοινώσεις από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής κ. Δικόπουλο.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1106871&lngDtrID=244

Δεν υπάρχουν σχόλια: