Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κώδωνας κινδύνου από τον Ν.Κακλαμάνη για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αναφορικά με τα φαινόμενα εγκληματικότητας και τη δημόσια υγεία.
Επίσης, ανακοίνωσε την κατασκευή πλατείας 1.300 τ.μ. πίσω από την Ομόνοια, ενώ συνεχίζονται οι αναπλάσεις σε Ψυρρή, Κεραμεικό και Μεταξουργείο.
Παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί -σύμφωνα με τη ΝΕΤ- είπε ότι παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων φυματίωσης, ηπατίτιδας και AIDS.
Το πρόβλημα οξύνεται, όπως είπε, καθώς πολλοί μετανάστες εργάζονται σε συνθήκες αδήλωτης εργασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα βιβλιάρια υγείας.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα άλλα προβλήματα του κέντρου, όπως την ανεξέλεγκτη πορνεία, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη διαβίωση σε εγκαταλειμμένα κτίρια με άθλιες συνθήκες και τους άστεγους, θέματα τα οποία αναμένεται να συζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Παρουσίασε ακόμη τις προτάσεις του δήμου και τις δράσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που του παρέχει η νομοθεσία.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1104065

Δεν υπάρχουν σχόλια: