Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Που κρυβόταν τόσα χρόνια αυτή η Γερμανική επιθετικότητα;

;

Που βρισκόταν όλο αυτό το Γερμανικό μένος και ο υποθάλπτων ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων,
  • όταν αναλάμβαναν το αεροδρόμιο Αθηνών και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • όταν η Siemens έκανε τις "δουλειές" της
  • όταν τα στραβά υποβρύχια άρχισαν να ισιώνουν
  • όταν τα Leopard συνωστίζονταν στον Έβρο κλπ, κλπ;
Που κρυβόταν, άραγε, τόσα χρόνια όλη αυτή η επιθετικότητα προς την Ελλάδα που βγάζουν τώρα τα γερμανικά- κυρίως- μέσα ενημέρωσης, με αποκορύφωμα το χθεσινό εξώφυλλο του περιοδικού «Focus» με την Αφροδίτη της Μήλου κάνοντας άσεμνη χειρονομία και με τον εύγλωττο τίτλο «Οι απατεώνες της ευρωπαϊκής οικογένειας»;
Κάπου που δεν φαινόταν προφανώς, γιατί αυτό που βλέπαμε εμείς ήταν οι πολύ στενές σχέσεις των δύο χωρών.
Βλέπαμε την Ηochtief να αναλαμβάνει το αεροδρόμιο Αθηνών, τη Siemens να πουλάει τα ψυγεία και τα πλυντήριά της, τη...Volkswagen να πουλάει τα αυτοκίνητά της, ελληνογερμανικά ιδιωτικά σχολεία να ανθούν και τους Έλληνες γενικώς να αισθάνονται εμπιστοσύνη και να δείχνουν προτίμηση σε κάθε τι το γερμανικό. Πολλά εκατομμύρια ευρώ από αυτά που ήρθαν στην Ελλάδα μέσω διαρθρωτικών ταμείων επέστρεψαν στη Γερμανία, μέσω των εξαγωγών προϊόντων και τεχνογνωσίας της, χαρίζοντας- αναμφίβολα- ευημερία και στις δύο πλευρές. (Αν και στην Ελλάδα άφησαν επιπλέον και μια τεράστια τρύπα στο ισοζύγιο πληρωμών της.
Ας πρόσεχε να ήταν ανταγωνιστικότερη και να πουλούσε κι αυτή στη Γερμανία, θα πουν οι ορθολογιστές). Έφτασε λοιπόν ένα έλλειμμαυπερβολικό μεν, αλλά ας μην ξεχνάμε συγκρίσιμο με αυτά της Βρετανίας και των ΗΠΑγια να πυροδοτήσει αυτές τις επιθέσεις; Περισσότερο βάρυνε το έλλειμμα εμπιστοσύνης, προσθέτουν οι ειδικοί. Το ηθικό στοιχείο ενόχλησε, καθώς οι Γερμανοί αισθάνθηκαν ότι οι Έλληνες τους κορόιδευαν.
Αν και η ενόχληση δεν είναι χωρίς βάση, σίγουρα η αντίδραση είναι υπερβολική. Και στο τέλος, αν το ευρώ υποστεί ζημιά θα είναι η αντίδραση αυτή και όλες οι άλλες που διαλύουν τη συνοχή της ευρωζώνης εξίσου υπεύθυνες με το ελληνικό έλλειμμα.
Ειρήνη Χρυσολωράhttp://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_6271.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: