Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Το δημόσιο χρέος, οι κλέφτες , τα θύματα, και οι ανόητοι.


Του Σπύρου Χατζάρα
Η κλοπή γίνεται μπροστά στα μάτια μας. Και όμως, δεν την βλέπουμε. Την ώρα που οι πορτοφολάδες, μας παίρνουν το πορτοφόλι, μας αποσπούν την προσοχή, δείχνοντας μας , 30-35 χρόνια στο παρελθόν.

Το θύμα, που στρέφει η προσοχή του στο παρελθόν, αντιλαμβάνεται την κλοπή πολύ αργότερα.

Οι ανόητοι μάλιστα , πιστεύουν, ότι τους έκλεψαν το πορτοφόλι, στο... παρελθόν.

Η παρελθοντολογία, μπορεί μεν να ικανοποιεί τον ψυχισμό μας , τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες με τις οποίες συνδέθηκε η ζωή μας , δεν έχει όμως σχέση, με την κλοπή, που γίνεται μπροστά στα μάτια μας.

Οι αριθμοί των εθνικών λογαριασμών, αποκαλύπτουν και την μεγάλη ληστεία και τους ενόχους.

Σε 12 χρόνια, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος , πήγε από 114,570,800 δις ευρώ στα 303,000,000 δις.

Η συμμορία των «εκσυγχρονιστών» του Σημίτη , αύξησε το χρέος σε 7 χρόνια, κατά 87 δις περίπου, (75,75%). Παράλληλα, στις δικές τους μέρες, έγινε και η μεγάλη ληστεία του χρηματιστηρίου .

Η συμμορία της «παρέας του Λονδίνου», με την ο Καραμανλή, μας φόρεσε καπέλο 100 δις σε 5 χρόνια... και έφυγαν.

173 χρόνια, «ανεύθυνων και αλόγιστων πολιτικών», οδήγησαν το Δημόσιο Χρέος στα 114,5 δις ευρώ.

12 χρόνια, « εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων», προσέθεσαν στο χρέος 190 δις ευρώ.
Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα .

Κάθε επικοινωνιολόγος και κάθε αποβλακωμένος τηλεθεατής, που καταναλώνει με τις χούφτες τα «αλαφουζόλ», μπορεί να μου πει ότι, πάω να βγάλω λάδι, «τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα όλων των εποχών, ( Ανδρέα Παπανδρέου), οι πολιτικές του οποίου οδήγησαν στο φαύλο κύκλο του δανεισμού και των ελλειμμάτων».

Δυστυχώς η βλακεία δεν θεραπεύεται με «αλαφουζόλ»!

Μπροστά στην συγκλονιστική δύναμη των αριθμών, αντιπαρατίθενται τα στοιχεία των ηλίθιων. «Την περίοδο 1990 - 1993, μόνο για τους τόκους των δανείων που έγιναν τη δεκαετία του 1980, πληρώθηκαν περίπου 7 τρις δρχ.».

Το Χρέος που μας φόρτωσαν ,μετά τον θάνατο του Αντρέα, είναι 66,5 τρις δρχ. Οι μετά-Ανδρέα απατεώνες, ήσαν 9 φορές μεγαλύτεροι από εκείνον.


Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να λέω την αλήθεια.
Σε «ώτα μη ακουόντων» δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, από ...
περαστικά, και του χρόνου, καληνύχτα σας !
ΥΓ1. Οι διάφοροι, αστοιχείωτοι , επιστήμονες, επικοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι, και άλλοι παντογνώστες, που δεν έχουν τελειώσει την πρώτη δημοτικού, καλά θα κάνουν να παίρνουν υπόψη τους , ότι μετά την ένταξη στην ΕΟΚ ,το 1981, το ελληνικό δημόσιο ,υποχρεώθηκε να δανείζεται με επιτόκια αγοράς, ενώ πριν δανειζόταν, από τις υποχρεωτικά δεσμευμένες καταθέσεις με 1-4%. Επομένως, με διαφορετικά επιτόκια δανεισμού, το χρέος δεν είναι συγκρίσιμο. 10 μήλα δεν αντιστοιχούν σε δέκα πορτοκάλια. Και να πάψει η κοροϊδία με την σύγκριση του ποσοστού του χρέους , με το ΑΕΠ. Το «ποσοστό» δύο ταυτόχρονα μεταβαλλόμενων μεγεθών δεν είναι συγκρίσιμο. Το 20% του 10 είναι 2.Το 20% του 9 είναι 1,8.Το ένα 20% δεν είναι ίσο με το άλλο 20% .
ΥΓ2. Η βλακεία είναι μια κατάσταση που αποκλείει τη λογική.http://deltio11.blogspot.com/2009/12/blog-post_5421.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: