Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Επιχείρηση κατά εξτρεμιστών Έφοδος της βοσνιακής αστυνομία σε «αετοφωλιά» ακραίων μουσουλμάνων

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησαν δυνάμεις της αστυνομίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης σε ορεινό χωριό ακραίας μουσουλμανικής κοινότητας για να εμποδίσουν «απόπειρες αποσταθεροποίησης της χώρας». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση μετά τον πόλεμο του 1992-1995.
Έως και 600 άνδρες των βοσνιακής αστυνομίας περικύκλωσαν και στη συνέχεια εισήλθαν στο απομονωμένο χωριό Γκόρνια Μάοτσα, όπου συγκεντρώνονται μέλη του ακραίου κινήματος ουαχαμπιτών, αυστηρής μορφής του σουνιτικού Ισλάμ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν επτά μέλη του ριζοσπαστικού ισλαμικού κινήματος, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν πυρομαχικά.
Ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δήλωσε ότι η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Φως» διεξήχθη για τη σύλληψη ατόμων που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και θεωρούνται ύποπτα για διασπορά διεθνοτικού μίσους.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από τη λήξη του πολέμου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μπόρις Γκρούμπεσιτς μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, Ζλάτκο Μίλετιτς δήλωσε ότι οι Αρχές είχαν πληροφορίες πως 31 άτομα στη Γκόρνια Μάοτσα ενδέχεται να συνιστούν απειλή για τη συνταγματική τάξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Το κίνημα των ουαχαμπιτών αποτελεί τη βάση της ιδεολογίας που ακολουθούν η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν.http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1101907

Δεν υπάρχουν σχόλια: