Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Έτος Μαντάκα...

280210-postermantakasΣυμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του εθνικ.ιστή Έλληνα φοιτητή εθνικιστή Μίκη Μάντακα στην Ρώμη στις 28 Φεβρουαρίου του 1975. Με αφορμή την επέτειο αυτή το περιοδικό «Patria» θα πραγματώσει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του γεγονότος στην Ελλάδα καθώς είναι τουλάχιστον απαράδεκτο στην χώρα καταγωγής του Μίκη, η θυσία του να μην είναι γνωστή πέρα από ένα περιορισμένος κύκλο ανθρώπων του «χώρου».

Ρώμη 28 Φεβρουαρίου 2010
Στο καθιερωμένο μνημόσυνο που διοργανώνουν οι Ιταλοί Συναγωνιστές του Μάντακα και στην πορεία που θα λάβει χώρα με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων από τη δολοφονία του, θα παραστεί πολυπληθής αντιπροσωπεία Ελλήνων, μετά την σχετική πρωτοβουλία του Patria.

Αθήνα 3 Μαρτίου 2010Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την πολιτική δολοφονία του Μίκη Μάντακα και την αριστερή τρομοκρατία στην Ιταλία της εποχής εκείνης.
Για το θέμα και γενικότερα για το πολιτικό κλίμα της εποχής εκείνης στην Ελλάδα και στην Ιταλία θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Πλεύρης, Σπύρος Σταθόπουλος, Θεόδωρος Καραμπέτσος και Ρομπέρτο Φιόρε. Την συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης του «ΕΚ» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
Τετάρτη 3 Mαρτίου 7.00 μ.μ. ξενοδοχείο President [Λ. Κηφισσίας 43, Αθήνα]
Παράλληλα θα γίνει προβολή ανεκδότου τηλεοπτικού και φωτογραφικού υλικού της εποχής καθώς και video της φετινής πορείας.

Δράσεις παντού «Οι ιδέες δεν πεθαίνουν»Με το κεντρικό αυτό σύνθημα θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, δράσεις που θα προβάλλουν το πραγματικό νόημα της υπόθεση Μάντακα. Αφισοκολλήσεις, ανάρτησεις πανό, ακτιβισμοί.http://ofi4nationalists.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: