Τρίτη 8 Μαΐου 2012

H KYΠΡΟΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


του Πανίκου Ελευθερίου *
Θα ήταν χρήσιμο να διαβάστε τον πάντα τεκμηριωμένο «Εμπροσθοφύλακα» για να καταλάβετε πού οδηγεί τα πράγματα στην Κύπρο το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ.). Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μαζί με το ΔΗ.ΚΟ. (που ήταν ο μεγάλος στυλοβάτης του ΟΧΙ του 2004 και της απόρριψης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας – άσχετο αν δεν λέγουν να το εννοήσουν οι ανεπαρκείς ηγέτες μας), οδηγείται ολόκληρη η Κύπρος στην καταστροφή.


Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό των στόχων που έχει ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Κάρογιαν. Το ερώτημα είναι γιατί τον ανέχονται οι υπόλοιποι στο ΔΗ.ΚΟ.; Πότε θα αντιδράσουν; Όταν θα προλάβει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του προς τον Ντάουνερ και η Κύπρος θα χαθεί οριστικά πια; Μήπως κάποιοι σκέφτονται πιο πολύ τις επιπτώσεις που θα έχει η αλλαγή στόχων (η απόρριψη επιτέλους της Δ.Δ.Ο.) στο κόμμα και στην πολιτική τους καριέρα, από τις επιπτώσεις που θα έχει η εμμονή στην καταστροφική αυτή λύση, για την πατρίδα μας;

Γενικά με αυτά που συμβαίνουν (η εμμονή των ηγετών στην Κύπρο για την αναχρονιστική Δ.Δ.Ο.) σε μια εποχή που θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την μεταβολή στα γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή (λόγω την ανεύρεσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου), μας κάνουν να ανησυχούμε τριπλά:

1)      Γιατί οι ηγέτες μας σε Κύπρο και Ελλάδα δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν πορεία στα Εθνικά θέματα (και εκτός του Κυπριακού).

2)      Γιατί φαίνεται ότι ο καταχρεωμένος και υπό κηδεμονία Ελληνισμός αδυνατεί να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία που προκύπτει για να ξεφύγει από την μιζέρια του (δείχνοντας να αποδέχεται τη μοίρα του).

3)      Γιατί με την επικείμενη ολική οικονομική κατάρρευση και πολιτική αστάθεια στην Μητέρα Ελλάδα, η Κύπρος χάνει το μοναδικό της στήριγμα σε μια εποχή που την έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Και αυτό, μαζί με την παρουσία ενδοτικής ηγεσίας στην Κύπρο, αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο που διατρέχει η Μεγαλόνησος αυτή την περίοδο...πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: