Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αυτοί είναι οι ΕΝΟΧΟΙ για το Πραξικόπημα και την Εισβολή (9)


www.papaphotis.org 

Γνωρίστε την Αλήθεια, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.



Αυτοί είναι οι ΕΝΟΧΟΙ για το Πραξικόπημα και την Εισβολή (9)




ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. (8-8-2012). 



ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ



Γράφει η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» στις 15 Ιουλίου 1998:-

ΣΤΗΝ αποκάλυψη ότι το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 διενεργήθηκε για να πέσει η Χούντα των Αθηνών προέβη ο Αγωνιστής Νίκος Σαμψών σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ «Δημόσια Κατάθεση».

Ο κ. Σαμψών απεκάλυψε ότι για λογαριασμό των πολιτικών της τότε εποχής στην Ελλάδα οι στρατιωτικοί Μπονάνος – Αραπάκης – Παπανικολάου – Γαλατσάνος – Ντάβος σχεδίασαν και εκτέλεσαν μέσω των εν Κύπρω οργάνων τους το πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμψών είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ενάμισυ χρόνο πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος είχε συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή στο Παρίσι, στο σπίτι του εκδότη Παναγιώτη Κόκκα όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο ανατροπής της Χούντας.

ΜΑΛΙΣΤΑ, ο αγωνιστής Νίκος Σαμψών, προς τεκμηρίωση των πιο πάνω, ανέφερε χθές βράδυ ότι ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Μακαρίου Χάρης Βωβίδης είχε μεταβεί στο Παρίσι και στη συνέχεια στο Λονδίνο όπου και ενημέρωσε για το περιεχόμενο της επιστολής που θα έστελνε στο Φαίδωνα Γκιζίκη, τον αυτοεξόριστο στο Παρίσι Κ. Καραμανλή και τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που βρισκόταν στο Λονδίνο.

Ο Κ. Σαμψών στην τηλεοπτική συνέντευξη επανέλαβε ότι δεν γνώριζε οτιδήποτε για το χρόνο εκδήλωσης του πραξικοπήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι την παραμονή του πραξικοπήματος βρισκόταν σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην περιοχή της Μεσαορίας.

ΜΙΛΗΣΕ επίσης για τον τρόπο που συνελήφθη από τους πραξικοπηματίες καθώς και το ότι του απέκρυψαν ότι ο Μακάριος ήταν ζωντανός όταν τον καλούσαν να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας.                                                                                                                         πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: