Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Καιρός να διεκδικήσουμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας!















Αυτονομία στην Βόρεια Ήπειρο εδώ και τώρα!..Βοηθάει η δράση και η φωνή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στον ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ !!!
'Ενα καλό (αν και ''ελαφρύ''σε χαρακτηρισμούς για τους εδώ προδότες και τους εκεί διώκτες του Ελληνισμού -άρθρο απο την ΑΥΤΟΝΟΜΗ )
Καιρός να διεκδικήσουμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας!

Αυτονομία στην Βόρεια Ήπειρο εδώ και τώρα!

Γράφει ο Χρήστος Κάτσης

Για την Βόρειο Ήπειρο ο Ελληνισμός έχυσε ποτάμια αίματος. Τρεις φορές μέσα σε 50 χρόνια, αιματοβάφτηκαν τα ιερά χώματά μας: 1912 (Βαλκανικοί πόλεμοι), 1913-11914 (ανεξαρτησία Β. Ηπείρου) και το 1940 (Έλληνο-Ιταλικός πόλεμος). Οι αγώνες κερδίσθηκαν και τις 3 φορές στα πεδία των μαχών και χάθηκαν στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων από πουλημένους ή ανεπαρκείς πολιτικούς!
Σήμερα οφείλουμε να μην παρασυρθούμε στα παιχνίδια των μεγάλων που θέλουν να αιματοβάψουν για άλλη μια φορά την περιοχή μας.
Δικαιούμαστε να διεκδικήσουμε την εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που υπέγραψαν οι ίδιοι οι Αλβανοί (σαν ελιγμό αφού ηττήθηκαν στους πολέμους για Ανεξαρτησία του 1913-14). Το πρωτόκολλο εγγυάται πλήρη αυτονομία για την Βόρειο Ήπειρο (Παιδεία, Δικαστήρια και Αστυνομία απαρτηζόμενη από Βορειοηπειρώτες και στην Ελληνική γλώσσα).
Σήμερα οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν έχουν το θάρρος, ούτε να προφέρουν τα λόγια του Γέροντα της Δημοκρατίας Γ.Α. Παπανδρέου. Ξέρουν να κάνουν μόνον τις «πάπιες» και να προφέρουν πιστά το «Yes man!» στα αφεντικά τους, που σωστά ο Λαός μας το μεταφράζει: «Χέσεμε!» 
Μετά την λήξη του 2ού Παγκόσμιου πολέμου, στην συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, αναφέρεται ξεκάθαρα: Το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα θα λυθεί (λόγο της ύπαρξης του Ανατολικού μπλοκ), όταν λυθεί και το Γερμανικό πρόβλημα. Οι δυο Γερμανίες ενώθηκαν. Μήπως ακούσατε εσείς κανέναν πολιτικό να ανοίγει έστω και το στόμα του για να ζητήσει την λύση του Βορειοηπειρωτικού, όπως αναφέρεται στην Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, με την Βόρειο Ήπειρο να ανήκει στην Ελλάδα που ήταν μια από τις νικήτριες χώρες;!
Δικαιούμαστε να διεκδικήσουμε σήμερα την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, μακριά από κάθε ίχνος Σοβινισμού. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με το Αλβανικό Λαό, με το οποίο ζήσαμε για αιώνες, ο ένας δίπλα στον άλλο. Το μέλλον των Βαλκανίων βρίσκεται στην συνεργασία των λαών, την ανεκτικότητα, τον αλληλοσεβασμό και την καλή γειτονία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: