Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Χέρι-χέρι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό

Με τον ειδικό μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε ο ΥΠΕΞ καθώς και ο Πρωθυπουργός.

Η προγραμματισθείσα για τις 12.30 συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Νίμιτς επισπεύστηκε προκειμένου να λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός.
Σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις του στην Αθήνα, ο Νίμιτς γινόταν δεκτός από τον εκάστοτε πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και δε συνηθιζόταν ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης να μετακινείται στο υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Νίμιτς παρουσίασε σκέψεις και ιδέες που έχει επεξεργαστεί, χωρίς να διευκρινίζεται αν κατέθεσε νέα πρόταση ονομασίας της FYROM και ποιο είναι το όνομα αυτό.
Η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις συνομιλίες του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, αναφέρει


«μόνη αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πλαίσιο ΟΗΕ πρέπει να είναι εκείνη της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes)».

Απόλυτη ταύτιση της προαναγγελθείσας από τις προγραμματικές ακόμα δηλώσεις της κυβερνήσεως στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού δια στόματος Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Δίνουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια εκμεταλλευόμενοι τον κουρνιαχτό της οικονομικής κρίσης.

Ο λαός έχει χρέος να αντισταθεί.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει αμετακίνητη στη θέση της.

Κανένας Συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας.

Δεν πουλάμε το όνομα, δεν πουλάμε την Ιστορία μας.

Η Αμερικανόδουλη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και της αποκαλυπτόμενης πλέον αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα περάσουν.

Μακεδονία γη Ελληνική.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: