Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Οι επαγγελματίες ανθέλληνες και τα καμώματα τους



Οι επαγγελματίες ανθέλληνες και τα καμώματα τους
Είναι ήδη γνωστό ότι εδώ και λίγες ημέρες οι ελληνόφωνοι τύποι, οι οποίοι αποτελούν την ολιγομελή ομαδούλα «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» έχουν σύρει, για μια ακόμη φορά, την Χώρα μας στα δικαστήρια. Η νέα τους «παρέμβαση» έχει να κάνει με μια προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία ζητούν την καταδίκη της Ελλάδας «για παραβίαση του δικαιώματος στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης, της θρησκείας».
Ζητούν, λοιπόν, την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και την απόσυρση των χριστιανικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες. Το θέμα αυτό προβλέπεται να συζητηθεί σήμερα στο Δικαστήριο και έχουμε αναφερθεί ξανά στην υπόθεση αυτή πριν λίγες ημέρες. Καταρχάς, βλέποντας ο οποιοσδήποτε τα ονόματα των προσφευγόντων διαπιστώνει ότι είναι άτομα με μειωμένη (αν όχι μηδαμινή) εθνική συνείδηση, ενώ ορισμένοι απ’ αυτούς είναι και ομοφυλόφιλοι.
Το ζητούμενο, όμως, είναι άλλο. Από πού αντλούν το απύθμενο θράσος τους για να χτυπούν κάθε τι που συνδέεται με τις Ιστορικές ρίζες του Έθνους μας; Η ολιγομελής αυτής παρεούλα από πού χρηματοδοτείται; Στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες ότι το υπουργείο εξωτερικών (κυβέρνηση Κωστάκη Καραμανλή, με υπουργό εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη) χρηματοδοτούσε την εν λόγω ομάδα! Το άκρον άωτον, δηλαδή, της παράνοιας. Να χρηματοδοτείς μια ομάδα ανθρώπων, η οποία έσερνε συνεχώς την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια!
Θα πρέπει, επομένως, να εξεταστεί από πού βρίσκουν τους πόρους για τις θρασύτατες ενέργειες τους οι συγκεκριμένοι ανθέλληνες και φυσικά να τσεκαριστεί αν όντως στο παρελθόν υπήρχε χρηματοδότηση από το υπουργείο εξωτερικών. Αν ναι, για ποιο λόγο; Επίσης, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε την επαγγελματική ενασχόληση αυτών των ανθρώπων. Που εργάζονται και με ποιο τρόπο τα βγάζουν πέρα. Γιατί αν το μόνο πράγμα με το οποίο ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι πως θα συκοφαντούν την Χώρα μας, τότε αυτόματα μπαίνουμε σε σκέψεις.
Βεβαίως, υπάρχει και το ηθικό μέρος της όλης υπόθεσης, το οποίο εκφράζεται μέσα από το εξής απλοϊκό ερώτημα. Ποιον εκφράζουν, άραγε, πέρα από τον εαυτούλη τους; Οι απόψεις τους είναι κραυγαλέα αντίθετες με το λαϊκό αισθητήριο, αλλά προφανώς αυτό δεν τους νοιάζει καθόλου. Είναι φανερό ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν κακό στην Χώρα αυτή, με την οποία τίποτα ουσιαστικό δεν τους δένει. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι το κράτος της συγκυβέρνησης μπορεί να είναι μαλακό μαζί τους, οι συνειδήσεις όμως της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων αηδιάζει με τα καμώματα τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: