Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΔΝΤ και Τσίπρας εναντίον Χρυσής Αυγής και Ελληνικού Λαού



ΔΝΤ και Τσίπρας εναντίον Χρυσής Αυγής και Ελληνικού Λαού
Πολλά χαμόγελα και αβροφροσύνες επεφύλασσε η επαύριο της επισκέψεως Τσίπρα στα γραφεία του ΔΝΤ, προκειμένου να συναντηθεί με το Νο2 του ταμείου, τον «περιούσιο» Ντέιβιντ Λίπτον, ώστε να μιλήσουν σχετικά με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, για την Ελλάδα. Στις δηλώσεις αμφοτέρων μετά την συνάντηση φάνηκε αυτό που πλέον είναι εμφανές και προφανές σε όσους ασχολούνται – έστω και ελάχιστα – με την επικαιρότητα. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μια πολιτικάντικη διγλωσσία τύπου Ανδρέα Παπανδρέου, όπου οι δηλώσεις και οι θέσεις του κόμματος αλλάζουν άρδην, ανάλογα με το ακροατήριο τους. Ας δούμε όμως πρώτα τις δηλώσεις του Τσίπρα για την συνάντηση με τον Ντέιβιντ Λίπτον:
«Είναι γνωστό και προφανές ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές και αντιθέσεις. Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ότι μπορεί να είναι προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με δραματικό τρόπο. Ιδιαίτερα, μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρντ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης. Διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε πρώτον: ότι ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους. Και δεύτερο, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρώτον: έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον: τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ταυτόσημα, ακέραια, πολύ μεγάλη ευθύνη για τις σκληρά ταξικές τους επιλογές και για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός.
Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε υπόψη της ηγεσίας του ΔΝΤ τις ενστάσεις μας για το γεγονός ότι στην τελευταία τους έκθεση υπεισέρχονται στην ελληνική πολιτική σκηνή με ένα ιδιαίτερα άκομψο και άδικο τρόπο. Η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία μπορεί να δώσει διέξοδο. Και μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να δώσει θετική διέξοδο».
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από τις παραπάνω ανεκδιήγητες δηλώσεις; Το ότι η επέλαση του ΔΝΤ και των τριμερών συγκυβερνήσεων μετατρέπεται σε ένα «τεχνοκρατικό λαθάκι» στις δηλώσεις Τσίπρα; Το ότι ο Τσίπρας αγνοεί τις συνέπειες του προηγούμενου «κουρέματος» και απαιτεί νέο;
Θα τα αφήσουμε αυτά στην κρίση των αναγνωστών και όλων αυτών που υποφέρουν από το «τεχνοκρατικό λαθάκι» και την περαιτέρω ζημιά που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα». Θα μείνουμε λίγο στην παραδοχή Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί κίνδυνο για την επιβολή του προγράμματος. Δεν μπορεί να εκληφθεί αλλιώς η δήλωση ότι «η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα» από την στιγμή  που το μόνο σταθερό σημείο στην ρητορική του συνονθυλεύματος που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτοί είναι η πραγματική «δημοκρατία». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αισθάνθηκε πολύ άνετα στην «κοιλιά του κήτους», δηλαδή στα γραφεία του ΔΝΤ, παρέα με τον Ντέιβιντ Λίπτον. Από την πλευρά του το ΔΝΤ έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική συζήτηση με τον leader of Syriza».
Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι τα «λιγούρια» της εξουσίας, οι συριζαίοι, κινούνται πάνω στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου και απεργάζονται παρέα με τους «περιούσιους» πάτρωνες τους την δολοφονία του Ελληνικού Λαού. Ήδη η διγλωσσία του κομματιδίου έχει φτάσει σε τραγελαφικά επίπεδα με διάφορους βουλευτάδες να δηλώνουν στο «γυαλί» ότι θα «καταργήσουν το μνημόνιο», ενώ ο Τσίπρας ενώπιον των διεθνών τοκογλύφων δηλώνει ότι «η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα (του ΔΝΤ) στην Ελλάδα».
Εν τω μεταξύ η συνάντηση είχε μάλλον τόσο καλά αποτελέσματα, για το ΔΝΤ, ώστε ήδη δόθηκε το ραντεβού για συνάντηση Τσίπρα - Τόμσεν στην Αθήνα. Κεραυνοβόλος έρωτας, δηλαδή, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΝΤ. 
Μίλησε και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο Τσίπρας. Τι είπε και με ποιο θέμα ασχολήθηκε; Μα φυσικά με τον μεγάλο κίνδυνο για το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης που απειλεί τον Ελληνικό Λαό, την Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα είπε: «πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να δείξουμε πως η ανθρωπότητα έγινε σοφότερη.  Έμαθε από τις κρίσεις και τις καταστροφές του παρελθόντος. Να κάνουμε τα πάντα ώστε υψώσουμε τείχος προστασίας της δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό και τον νεοναζισμό, που επιζητά να πάρει την ιστορική ρεβάνς». 
Της "δημοκρατίας" που δεν αποτελεί κίνδυνο για την εφαρμογή του προγράμματος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που παραθέσαμε προηγουμένως... Και ο νοών νοείτω...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: