Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ OI ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ > Επίθεση Εβραίων κατά τεμένους και Οθωμανικών κτισμάτων στην Ιερουσαλήμ


Επίθεση Εβραίων κατά τεμένους και Οθωμανικών κτισμάτων στην Ιερουσαλήμ
Οι ακραίες εβραϊκές ομάδες κατέστρεψαν το τέμενος του προφήτη Δαβίδ και αρχαιολογικά έργα από την οθωμανική περίοδο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου υπάρχουν ιεροί χώροι που ανήκουν στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Το Ισραήλ συνεχίζει να μην δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία στο θέμα της προστασίας των ισλαμικών έργων στα ιερά εδάφη τα οποία κρατά υπό την κατοχή του εδώ και περίπου μισό αιώνα. Στο στόχαστρο των ακραίων εβραϊκών ομάδων αυτή τη φορά ήταν το τέμενος του προφήτη Δαβίδ στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Στην ανακοίνωση που έγινε από την υπηρεσία κοινωφελών ιδρυμάτων και πολιτιστικής κληρονομιάς Αλ Άκσα σημειώθηκε ότι οι ακραίες εβραϊκές ομάδες επιτέθηκαν στο τέμενος Δαβίδ στα νοτιοδυτικά του Τεμένους Αλ Ακσά και προκάλεσαν αρκετή υλική καταστροφή στην αυλή του τεμένους.
Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ακόμη ότι καταστράφηκαν και τα μάρμαρα και τα πλακάκια οθωμανικής εποχής που χρονολογούνται από το 17ο αιώνα τα οποία βρίσκονταν στις τρεις προσόψεις του τεμένους.
Το Ισραήλ πρωτύτερα είχε μετατρέψει ένα μέρος του τεμένους του προφήτη Δαβίδ σε συναγωγή παρόλο που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ισλαμικής ιστορίας. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές η επίθεση που εξαπολύθηκε κατά του ιστορικού τεμένους δεν ήταν η πρώτη καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

prionokordela
                                                                                                                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: