Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων


       Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα  21 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη  ΠΝ, η τελετή αναχώρησης για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ). Στην τελετή παρευρέθησαν συγγενείς και φίλοι των Ν. Δοκίμων.
       Ο φετινός ΘΕΠ, ο οποίος διεξάγεται με τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ και το αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ, θα διαρκέσει 40 ημέρες και τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στους λιμένες Νάπολης Ιταλίας, Βαρκελώνης Ισπανίας, Κάντιθ Ισπανίας, Μασσαλίας Γαλλίας, Μπαρ Μαυροβουνίου, Ντουμπρόβνικ Κροατίας και Πάτρας.
       Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 138 Ν. Δόκιμοι, αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ - ΣΙ - ΣΣΑΣ), δύο (2) Ν. Δόκιμοι από ΗΠΑ και Αίγυπτο αντίστοιχα, καθώς και ένας Σημαιοφόρος από ΗΑΕ.
       Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εν πλω εκπαίδευση, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.


Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Γούναρης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ
 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: