Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε τον κόσμο στην Ελλάδα


Walter baier
Πόση κοροϊδία, πόση χειραγώγηση ειδήσεων, πόση προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων! Ένα τηλεγράφημα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, αποκαλύπτει την επικοινωνιακή πλεκτάνη που στήθηκε τις τελευταίες ημέρες με δράστη την Κουμουνδούρου: στις 18 Σεπτεμβρίου, στο Βατικανό, ο Ποντίφικας σε μια προγραμματισμένη ακρόαση είδε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Walter Baier (στη φωτογραφία), τον επικεφαλής του εκλογικά ανύπαρκτου κομμουνιστικού κόμματος της Αυστρίας (έχει συνολικά λιγότερα από 3.500 μέλη). Αυτό δεν μας το είπαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι.
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο, οι συζητήσεις με τους δύο αριστερούς πολιτικούς δεν είχαν πολιτική διάσταση, αλλά αντίθετα, εστίασαν σε ανθρωπιστικά και κοινωνικά ζητήματα, που έχουν τεθεί στη συζήτηση μεταξύ των προαναφερόμενων προσώπων και του ιταλικού κινήματος Focolare. Αυτά φέρεται να διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας πατήρ Federico Lombardi.
Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, για να μη δίνεται πολιτική διάσταση σε θέματα που δεν έχουν τέτοια: ο Ποντίφικας και ο κάθε ιεράρχης γενικότερα, υποχρεούται να δέχεται όποιον εκφράζει την επιθυμία να συναντηθεί μαζί του, ακόμα και αν αυτός έχει διακηρύξει την αντίθεσή του στις αρχές της θρησκείας μας, όπως έχει κάνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας άθεος. Στην προκειμένη περίπτωση, αν υπάρχουν ανακόλουθοι εδώ, αυτοί είναι οι δύο αριστεροί πολιτικοί.
Ο Αυστριακός επισκέφθηκε τον Πάπα προσπαθώντας να βελτιώσει την απήχησή του στο καθολικό κοινό της χώρας του. Ο δε Αλέξης Τσίπρας, ήθελε να εμφανιστεί ότι απολαμβάνει διεθνούς αποδοχής, ενώ προσπάθησε να ξεγελάσει και την εδώ καθολική κοινότητα. Ό,τι να ‘ναι, φτάνει να γεμίσει η κάλπη ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αριστεριστικός ιδεολογικοπολιτικός χαμαιλεοντισμός. Αν υπάρχει κάποιος – βάσει των ιδεών του - ανακόλουθος εδώ, αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
Το Κομμουνιστικό κόμμα της Αυστρίας (Kommunistische Partei Οsterreichs, CPA ή KPΟ) έλαβε στις εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου 2013, ποσοστό της τάξης του 1,03% ή 48.175 ψήφους, από τους συνολικά 4.782.563 πολίτες που προσήλθαν στην κάλπη – το όριο για την είσοδο στη Βουλή, είναι 4%. Επίσης, δεν εκπροσωπείται στην εθνική Βουλή από το 1959.
Οι Αυστριακοί δεν ξεχνούν ότι είχε προτείνει στη Μόσχα τη διαίρεση της χώρας σε δυτική – ανατολική, στο μοντέλο της μεταπολεμικής Γερμανίας, ώστε οι σταλινικοί γηγενείς κομμουνιστές να μπορέσουν να διοικήσουν το ανατολικό τμήμα, κάτι που η Μόσχα, στην οποία το KPΟ απευθύνθηκε, απέρριψε. Η άρνηση των σταλινικών του κόμματος να καταδικάσουν την καταστολή της εξέγερσης των Ούγγρων κατά του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος της Βουδαπέστης, αποψίλωσε το KPΟ από στελέχη. Το κόμμα καταδίκασε αρχικά την κομμουνιστική καταστολή της Άνοιξης της Πράγας, αλλά τρία χρόνια μετά... άλλαξε θέση, υπέρ της σοβιετικής επέμβασης!
ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ...
Με αυτές τις παρέες, ο Αλέξης Τσίπρας απλά δεν θα πάει πουθενά. Σε πρόσκληση διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση» (20-21 Μαρτίου 2014: Αμφιθέατρο 9,84 Γκάζι / 22 Μαρτίου: Θέατρο Ακροπόλ), διαβάζουμε: «Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ (Γραφείο Βρυξελλών - Παράρτημα Ελλάδας), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το transform!europe οργανώνουν στην Αθήνα, στις 20-22 Μαρτίου, διεθνές συνέδριο με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση - τι, γιατί και πώς».
Καλεσμένες και καλεσμένοι πολιτικοί και επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ισλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σλοβενία, την Αργεντινή, τον Καναδά και άλλες χώρες θα αναλύσουν την αναγκαιότητα και τη σημασία αριστερών κυβερνήσεων. Θα συνεισφέρουν, με τη διεθνή τους εμπειρία, στις συζητήσεις και θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Γιατί είναι σήμερα τόσο κρίσιμο να έχουμε αριστερές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο; Τι μας έχει διδάξει η εμπειρία και πώς μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι; Με ποια προγράμματα, ποιες ιδέες και ποιο όραμα θα προχωρήσει μια αριστερή κυβέρνηση;»
Και προσέξτε εδώ: «(Πέμπτη 20 Μαρτίου, 18:30, Αμφιθέατρο «Αθήνα 9.84», Πειραιώς 100, Γκάζι) Γιάννης Δραγασάκης, Ελλάδα – Μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Κουζέλης, Ελλάδα – Καθηγητής Επιστημολογίας και Κοινωνιολογίας της Γνώσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Leo Panitch, Καναδάς – Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο York, Anej Korsika, Σλοβενία – Πρωτοβουλία για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό Συντονισμός: Walter Baier, Αυστρία – Συντονιστής του transform!europe». Να και ο Αυστριακός αριστεριστής, που όπως καταλάβατε, διατηρεί στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε στην Αθήνα για χάρη της Κουμουνδούρου. Να ποιοι (περιθωριακοί στις χώρες τους) θα κόβουν συνεχώς βόλτες εδώ, αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
Με αυτούς τους φίλους και συμμάχους και με αυτές τις πρακτικές, ο Αλέξης Τσίπρας απλά δεν θα πάει πουθενά. Καλό θα ήταν όμως κάποιος να του πει, μιας και επισκέφθηκε το Άγιο Όρος και ζήτησε και ακρόαση από τον Ποντίφικα, ότι ακόμα και η κοροϊδία, έχει τα όριά της. Καλό θα ήταν όμως ακόμα και αυτός ο Αυστριακός κομμουνιστής, ο Walter Baier, να αναρωτηθεί γιατί η Κουμουνδούρου απέκρυψε την παρουσία του στη συνάντηση που έγινε στο Βατικανό.
Νίκος Χιδίρογλου                                                                               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: