Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η «σοσιαλιστική σφαγή» των εργαζομένων


Η «σοσιαλιστική σφαγή» των εργαζομένων
Το «αμαρτωλό» ΙΣΤΑΜΕ και η κοροϊδία μιας εργαζόμενης μητέρας τριών παιδιών – Η Καλαμάτα, οι καθηγητές Πανεπιστημίων και τα ερευνητικά προγράμματα
Για να καταλάβει κανείς την τεράστια ευαισθησία του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ αρκεί να δει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τόσο το κόμμα, όσο και τα «επιστημονικά του ιδρύματα στους εργαζόμενους που προσπαθούν να βγάλουν μεροκάματο και να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών είναι γνωστά ζητήματα και από τις κινητοποιήσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει οι εργαζόμενοι της Χαριλάου Τρικούπη.
Όμως δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν και οι εργαζόμενοι του περίφημου ΙΣΤΑΜΕ για το οποίο έχουμε αποκαλύψει ουκ ολίγα από το Newsbomb.
Kαι υπάρχουν πολίτες που εργάστηκαν στο ΙΣΤΑΜΕ και δεν ήταν από την Καλάματα κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ!
Δεν είχαν που λέμε... μπάρμπα από την Καλαμάτα. Μπήκαν αξιοκρατικά και τώρα ταλαιπωρούνται με απύθμενη υποκρισία καθώς το Ινστιτούτο τους χρωστάει δεδουλευμένα από το 2012. Όπως για παράδειγμα η κυρία Λιάνα Τσουλουβή με την οποία μίλησε το Newsbomb και η οποία διεκδικεί 11.000 ευρώ αφού εργάζεται από το 1999 στο ΙΣΤΑΜΕ.
Το 2012 το Ινστιτούτο αποφάσισε να καθυστερήσει για 6-7 μήνες τις πληρωμές των 5 υπαλλήλων του. Έκτοτε το φαινόμενο της απληρωσιάς πήρε τραγικές διαστάσεις και το περίφημο Ινστιτούτο την κάτω βόλτα αφού έκλεισαν οι στρόφιγγες των χρηματοδοτήσεων και αφού μειώθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων.
Η κυρία Τσουλουβή αφού είδε κι απόειδε πήγε στην επιθεώρηση εργασίας κατήγγειλε την σύμβαση, πήγε σε δικηγόρο έκανε ασφαλιστικά μέτρα, κέρδισε το δικαστήριο και της επιδικάστηκε ως αποζημίωση το ποσό των 11.000 ευρώ.
Έκτοτε ζει ένα Γολγοθά αφού το ΙΣΤΑΜΕ ουσιαστικά δεν υφίσταται αφού τα σαΐνια του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια το 10% των κομματικών επιχορηγήσεων πήγαινε στο Ινστιτούτο.
Η κυρία Τσουλουβή – μητέρα τριών παιδιών – κατάφερε με την δικαστική απόφαση να μπλοκάρει τον λογαριασμό του ΙΣΤΑΜΕ που ήταν στο όνομα του Μόσιαλου αλλά δυστυχώς μέσα βρήκε 17,98 ευρώ!
Τόσο καλά ήταν οργανωμένο το «σύστημα διαφυγής» του βαθέως ΠΑΣΟΚ από το Ινστιτούτο! Φρόντισαν να μην αφήσουν ούτε ένα σέντ και ταυτόχρονα να είναι όλοι αθώοι και όλοι αναρμόδιοι. Μάλιστα αντί το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ να φροντίσει να αποζημιώσει μια εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών ενδιαφέρθηκε πάνω από όλα να βγει και να καλύψει με ανακοίνωση τον Μόσιαλο για τις οφειλές των 170.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό είναι προφανώς η ερμηνεία της «κοινωνικής δικαιοσύνης» που έλεγε ο μακαρίτης ο Ανδρέας.
Η κυρία Τσουλουβή έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα ο οποίος της υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να πάρει τα λεφτά της. Εις μάτην. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει πάρει ευρώ.
Αλήθεια δεν θα βρεθεί ένας έντιμος δικαστικός λειτουργός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;
-Να μάθει γιατί όλοι οι υπάλληλοι του ΙΣΤΑΜΕ είναι από την Καλαμάτα; -Να ρωτήσει ποια προγράμματα Ευρωπαϊκά διαχειριζότανε το Ινστιτούτο; -Τα λεφτά από τα προγράμματα που έπρεπε να δοθούν σε νέους που συμμετείχαν εκεί, τους δόθηκαν ή τα πήραν κάποιοι άλλοι; -Τι πιέσεις ασκήθηκαν σε εργαζόμενους για να υπογράψουν ότι έλαβαν μέρος σε τέτοια προγράμματα ενώ δεν είχαν λάβει; -Τι λεφτά έβγαζαν οι διάφοροι αποσπασμένοι υπουργείων που πληρωνόντουσαν με δελτία παροχής από το Ινστιτούτο; -Αληθεύει ότι έπαιρναν 600 ευρώ δηλώνοντας υπερωρίες και πλασματικά Σαββατοκύριακα; Ναι καλά διαβάσατε, δήλωναν ότι δούλευαν Σαββατοκύριακα στο ΙΣΤΑΜΕ; -Ποιοι καθηγητές και καθηγήτριες Πανεπιστημίων περνούσαν μέσω του ΙΣΤΑΜΕ ερευνητικά προγράμματα και ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών; Δεν τα δημοσιεύουν να τα μάθουμε κι εμείς και να μάθουμε και το κόστος του;
-Και τέλος μήπως κάποιος εισαγγελέας μπορεί να μάθει όλες αυτές τις άχρηστες εκδόσεις του Ιδρύματος ποιοι οίκοι τις εξέδιδαν και πόσο τις χρέωναν; Γιατί όλους αυτούς τους τόνους σοσιαλιστικής χαρτούρας τους πλήρωνε και τους πληρώνει ο ελληνικός λαός!!!
Δείτε ΕΔΩ τα έργα και τις ημέρες του ΙΣΤΑΜΕ 

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/491465/i-sosialistiki-sfagi-ton-ergazomenon#ixzz3CRUizdO1

Δεν υπάρχουν σχόλια: