Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Τελικά εκτός από ήλιο και αέρα κοπανιστό παράγουμε και αυτοκίνητα - Στην τελική ευθεία το νέο Pony

Το «μικρό Pony», το αυτοκίνητο που οι Γερμανοί εγκωμίασαν ως το πολυχρηστικό όχημα της οικονομίας, οι Γάλλοι ως έκφραση της κλασικής φινέτσας και της απλότητας και οι Έλληνες ως «εθνικό όχημα» με τη σφραγίδα της Citroen, είναι έτοιμο να ξαναγράψει ιστορία ύστερα από τρεις και πλέον δεκαετίες στην αγορά των τεσσάρων τροχών.
Το θρυλικό Pony, το δημιούργημα της Θεσσαλονικιώτικης οικογένειας Κοντογούρη που μεσουρανούσε μεταξύ των ετών 1974 έως Και το 1983 (εποχή που κατά προσέγγιση ξεκίνησε και η μεγάλη… προσπάθεια των τότε κυβερνήσεων για αποβιομηχάνιση της χώρας)  στην Ελλάδα και ειδικά στα λαϊκά στρώματα, προσφέροντας αξιόπιστη λύση στις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες είναι ένα στάδιο πριν τη διαδικασία παραγωγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Pony βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης τύπου από το ΕΒΕΤΑΜ, το πολυτεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων.
Εάν όλα πάνε καλά, ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στο υπουργείο Μεταφορών και το όχημα θα υποβληθεί στις προβλεπόμενες από το κράτος διαδικασίες για την τελική του έγκριση. Είμαστε στην τελική ευθεία» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της NAMCO, χωρίς ωστόσο να επιθυμούν να πουν περισσότερα.
Με τιμή προσιτό στον Ελληνα καταναλωτή
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, «NAMCO HELLAS Α.Ε.Β.Ε» Πέτρος Τζανέτο Κοντογούρη το νέο «Pony»,θα είναι προσιτό στον Ελληνα καταναλωτή, καθώς γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί η τιμή του κάτω από τις 7.000 ευρώ. Θα είναι, όπως ήταν πάντα, το φθηνότερο αυτοκίνητο, αλλά σύγχρονο, απόλυτα συμμορφωμένο με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα μοντέλα του pony
Στην ιστοσελίδα  της εταιρίας αναφέρεται ότι το νέο μοντέλο «είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο με βάση την αρχή της εταιρείας για κλασικό styling». Το νέο μοντέλο της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών θα είναι το Pony 4 και ο προγραμματισμός της NAMCO για αυτό περιλαμβάνει:
• 1η φάση παραγωγής - Bενζινοκίνητο PONY 4
• 2η φάση παραγωγής - Πετρελαιοκίνητο PONY 4 (όπως επίσης και την 4×4 έκδοσή του)
• 3η φάση παραγωγής - Ηλεκτροκίνητο PONY 4
Στο site της NAMCO αναφέρονται και οι προσωρινές τεχνικές προδιαγραφές των νέων μοντέλων της, που θα εφοδιάζονται με βενζινοκινητήρες 1,3 λίτρων και 68 ίππους, με κιβώτια ταχυτήτων πέντε σχέσεων και θα ζυγίζουν μόνον 850 κιλά, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για σκληρή επαγγελματική χρήση. Η πλατφόρμα του αυτοκινήτου είναι επίσης πατενταρισμένη ελληνική. Η νέα γραμμή παραγωγής εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί εντός της χώρας, που αισθάνονται έντονο εκνευρισμό για το γεγονός ότι μια βιομηχανία αυτοκινήτου  είναι  έτοιμη να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή, ας ελπίσουμε ότι όλα τα γραφειοκρατικά δεν θα «κολλήσουν» εξαιτίας άνομων συμφερόντων είτε εντός είτε εκτός της χώρας.                                                                          ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: