Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Φρίκη στο Κομπάνι! Ανατριχιαστικές μαρτυρίες!



TOPSHOTS A woman reacts as smoke rises from the the Syrian town of Ain al-Arab, known as Kobane by the Kurds, after a strike from the US-led coalition as it seen from the Turkish - Syrian border in the southeastern village of Mursitpinar, Sanliurfa province, on October 13, 2014. AFP PHOTO / ARIS MESSINISARIS MESSINIS/AFP/Getty Images
Πιστοί στο δόγμα τους να σπέρνουν τον τρόμο, απ’ όπου περνούν, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ξεπέρασαν κάθε όριο σύμφωνα με όσα καταγράφει νέα έκθεση που αναφέρει χαρακτηριστικά: « Υπάρχουν «δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες από ακέφαλα σώματα που κείτονται στους αιματοβαμένους δρόμους της πολιορκημένης πόλης Κομπάνι στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας και σαπίζουν, ώστε οι Τζιχαντιστές να  τρομοκρατήσουν τους Κούρδους μαχητές και τους κατοίκους».

Στην έκθεση περιλαμβάνεται η ανατριχιαστική μαρτυρία του 38χρονου AminFajar, για σκηνές που έχει δει στο Κομπάνι, ο οποίος δήλωσε στην DailyMail: « Έχω δει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, ακέφαλα πτώματα αφημένα να σαπίζουν στους δρόμους! Σε άλλους λείπουν τα χέρια ή τα πόδια τους! Έχω δει πρόσωπα με βγαλμένα τα μάτια, ή την γλώσσα! Δεν μπορώ ποτέ να το ξεχάσω όσο ζω»! Όπως εξηγεί, οι τζιχαντιστές το κάνουν αυτό, για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και να αποθαρρύνουν τους κούρδους μαχητές που αντιστέκονται.

Μία άλλη μαρτυρία, είναι εξίσου αποκαλυπτική για τα όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στο Κομπάνι. Ο 13χρονος Dillyar, που παρακολούθησε να αποκεφαλίζουν μπροστά του τον 20χρονο ξάδελφο του Μωάμεθ, οι τζιχαντιστές περιγράφει:
«Τον έσπρωξαν στο έδαφος και πριόνισαν το κεφάλι του, φωνάζοντας ‘’ Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», είπε το αγόρι. «Εγώ το βλέπω στα όνειρά μου κάθε βράδυ και κάθε πρωί που ξυπνάω και θυμάμαι τα πάντα.»
Αλλά και ένας ακόμη μάρτυρας, ο Ahmed Bakki ένας αγρότης της περιοχής που κατάφερε να ξεφύγει από την φρίκη της πολιορκημένης περιοχής στο Κομπάνι, ανέφερε για τον ξάδελφο του, πατέρα επτά παιδιών που έμεινε πίσω: «Του τηλεφωνήσαμε για να δούμε τι συμβαίνει: Το τηλέφωνο σήκωσε ένας τζιχαντιστής που μας είπε: ‘’έχουμε το κεφάλι του και θα το πάρουμε μαζί μας’’! Ο ίδιος. Όταν κατάφερε ασφαλώς να φτάσει στον καταυλισμό προσφύγων στα σύνορα της Τουρκίας, ανέφερε ότι οι πολλοί τζιχαντιστές έχουν ξενική προφορά και προέρχονται από την Ευρώπη και αλλού.                                                                                                        ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ        ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: