Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Απονομή Πτυχίων και Διακριτικών Ιπταμένου στους Αποφοιτήσαντες από την ΣΑΣ


Απονομή Πτυχίων και Διακριτικών Ιπταμένου στους Αποφοιτήσαντες από την ΣΑΣ
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ) στο Α/Δ Στεφανοβικείου η απονομή των πτυχίων και των διακριτικών ιπταμένου στους 15 αποφοιτήσαντες χειριστές ελικοπτέρων της 30ης εκπαιδευτικής σειράς, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Aντιστράτηγο κ. Χρίστο Μανωλά.

Η εκπαίδευση διήρκησε 46 εβδομάδες και περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα τακτικής και τεχνικής πτήσης, συντήρησης Α/Φ-Ε/Π, μετεωρολογίας, επικοινωνιών καθώς και πτητική εκπαίδευση, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι συμπλήρωσαν 90 ώρες πτήσης έκαστος, ημέρα και νύχτα σε Ε/Π NH 300C και UH-1H.

Παράλληλα με την αποφοίτηση των νέων χειριστών Ε/Π, πραγματοποιήθηκε η απονομή αποφοιτηρίων από τον κ. Αρχηγό του ΓΕΣ στους χειριστές που περάτωσαν με επιτυχία το σχολείο μετεκπαιδεύσεως σε ΕΕ/Π AH-64D LONGBOW. Μεταξύ των 4 αποφοιτησάντων είναι και η πρώτη γυναίκα χειριστής AH-64D LONGBOW στην Ελλάδα.

Στην τελετή παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Θρησκευτικών και Πολιτικών Αρχών του Νομού, Διοικητές Μονάδων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων χειριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: