Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Νέες αφίσες στα τούρκικα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ένα λάθος επαναλαμβάνεται, τότε παύει να είναι λάθος, αλλά σκοπός...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Στα εγκαίνια των γραφείων μας σε Γενισέα και Σέλερο καλεσμένος είναι όλος ο κόσμος μας" αναφέρουν οι αφίσες που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη και ειδικά στην Γενισέα του νομού Ξάνθης, όπου χθες (14/11/2014) το απόγευμα στις 7.30 μ.μ. ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε τα νέα του γραφεία, ενώ την ίδια ημέρα και μισή ώρα αργότερα, στις 8 μ.μ. εγκαινίασε γραφεία και στο χωριό Σέλερο του ίδιου νομού (και τα δύο χωριά αποτελούν άμεσα ή έμμεσα χώρους υπερδραστηριότητας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής).

Τα εγκαίνια των γραφείων, αλλά και τον (συνεχιζόμενο επί των εθνικών θεμάτων) κατήφορο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Βίτσας, όπως διαφήμισε το τουρκόφωνο περιοδικό "Ροντόπ Ρουζγκαρί".

Προφανώς, το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του (γνωστό τουρκόφρονα και υποτακτικό του εκάστοτε τούρκου προξένου της Κομοτηνής) κ. Ζεϊμπέκ, ο οποίος "λύνει και δένει" στις εσωκομματικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αφορούν την Ελληνικότητα της Θράκης.

Φαίνεται, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει ότι η τουρκική γλώσσα δεν είναι επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα αλλά και δεν έχει αντιληφθεί ότι η Θράκη εξακολουθεί να είναι Ελληνική (παρά τις διάφορες αιτιάσεις και αμφιβολίες των τουρκολατρών ή εθνικιστών τουρκοφρόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Προφανώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν ενδιαφέρεται είτε δεν αντιλαμβάνεται την εθνική ευαισθησία της Θράκης, η οποία αποτελεί επίσημο και κύριο στόχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αφού τούρκοι πολιτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά και στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης αμφισβητούν (εσχάτως έως και την Συνθήκη της Λοζάνης) την Ελληνικότητα της Θράκης και επανειλημμένως έχουν θέσει ευθέως ζήτημα εθνικής (και όχι θρησκευτικής) μειονότητας στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας.

Η χρήση της τουρκικής γλώσσας σε διαφημιστική αφίσα, δεν αποτελεί, βέβαια, κάτι το πρωτοφανές για τις πολιτικές επιλογές (οι οποίες δεν συνδέονται αποκλειστικά με την επικοινωνία) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η Κουμουνδούρου είχε εμφανίσει και στις τελευταίες εκλογές (Δήμων, Περιφερειών και Ευρωβουλής) διάφορες τουρκικές αφίσες, για την επιλογή και κυκλοφορία των οποίων ΠΟΤΕ δεν απολογήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Σε πείσμα των όσων συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά θέματα, προφανώς ο κ. Τσίπρας και οι διάφοροι "σοφοί" της Κουμουνδούρου είναι προφανές πως έχουν κάνει σαφέστατες επιλογές, παράλληλες (ή ταυτόσημες) με εκείνες τις θέσεις - στοχεύσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή της επιθετικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Δυστυχώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε ένα ανθελληνικό και λίαν επικίνδυνο παιχνίδι εναντίον των εθνικών θεμάτων της χώρας και η απόδειξη επί αυτού έχει τυπωθεί στις τουρκόγλωσσες αφίσες που κυκλοφόρησαν στην Θράκη, προκειμένου να διαφημιστεί η "διευρυμένη πολιτική θέση" του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου φαίνεται πως ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τις ψήφους (κι ας καεί το "παλιάμπελο", που λέει και η παροιμία).

Πριν από καιρό, είχαμε υποβάλει μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση στον "πρωθυπουργό" κ. Σαμαρά, την οποία θα απευθύνουμε σήμερα και στον κ. Τσίπρα: "Πόσες ψήφους αξίζει για εσάς η Θράκη, κύριε Τσίπρα;"

ΥΓ: Να υποθέσουμε πως όσο πλησιάζουμε σε βουλευτικές εκλογές, η Ελληνική Θράκη θα πλημμυρίσει από τουρκικές αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ;
Μία παρατήρηση μέσα από μία είδηση (από τουρκικά μέσα) προς την Κουμουνδούρου: Τον λίντσαραν επειδή μίλησε τούρκικα. Απολαύστε το βίντεο και την "διευρυμένη" πολιτική σας...                                                                                   ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ        ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: