Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Γερμανία προς μετανάστες: "Θα μιλάτε γερμανικά και στο σπίτι σας" - Οι Τούρκοι οι πρώτοι που αντέδρασαν


Κυβερνητικοί σύμμαχοι της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ προκάλεσαν οργή στην χώρα καθώς, υποστήριξαν ότι οι οικογένειες των μεταναστών που θέλουν να παραμείνουν στη Γερμανία πρέπει να υποχρεώνονται να μιλάνε τη γερμανική γλώσσα και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους.
 
Η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, έκανε την πρόταση αυτή σε ένα σχέδιο πολιτικού σχεδιασμού το οποίο αναμένεται να εγκριθεί αύριο από τους ηγέτες του CSU. 
 
Στην Γερμανία, καταγράφεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών στη Γερμανία, με πολλούς εξ αυτών να προέρχονται από τις ανατολικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία όπως επίσης καταγράφεται και μια άνοδος του αριθμού των προσώπων που ζητούν χορήγηση ασύλου που προέρχονται από τη Συρία. 
 
«Δεν αφορά τους πολιτικούς εάν εγώ μιλάω λατινικά, κλίνγκον (γλώσσα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας Σταρ Τρεκ) ή τις διαλέκτους του κρατιδίου της Έσσης στο σπίτι μου» είπε ο Πέτερ Τάουμπερ, γενικός γραμματέας του CDU, σε μια άναρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. 
 
Η Γιάσμιν Φαχίμι, γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) χαρακτήρισε την πρόταση «απόλυτα παράλογη». 
 
«Το κράτος δεν έχει κανένα ρόλο στο να αποφασίσει ποια γλώσσα θα μιλάνε οι άνθρωποι όταν βρίσκονται στο ίδιο τους το σπίτι» επισήμανε στην εφημερίδα Bild. 
 
«Παράλογη» και «αντισυνταγματική» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η τουρκική Κοινότητα της Γερμανίας (TGD) την πρόταση του συντηρητικού κόμματος  Βαυαρίας, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), οι μετανάστες να μιλάνε υποχρεωτικά γερμανικά και στο σπίτι τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr             ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: