Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη κ. Α/ΓΕΣ στην περιοχή του ποταμού Έβρου


Επίσκεψη κ. Α/ΓΕΣ στην περιοχή του ποταμού Έβρου
Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, μετέβη στην περιοχή του Έβρου ποταμού προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο χ. Πύθειο, υπό τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα , τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, και εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου, καθώς εμφανίστηκε 2 μήνες νωρίτερα απ’ ότι συνήθως. Ζητήθηκε από τον στρατό η συνέχιση της συνδρομής και ο κ. Α/ΓΕΣ απάντησε ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση από τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Χαρακτηριστικές ήταν οι παρεμβάσεις του Στρατού Ξηράς σε όλο το μήκος του ποταμού και ιδιαίτερα στην περιοχή του χ. Ορμένιου, χ. Πραγγίου και χ. Μάνδρα Λαβάρων. Τέλος έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς. Επιπλέον οι Δήμαρχοι Ορμένιου και Διδυμοτείχου ευχαρίστησαν τον κ. Α/ΓΕΣ για την συμβολή του Ελληνικού Στρατού στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και του πλημμυρικού φαινομένου.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: