Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Το «κοσμικό» κράτος απαγορεύει την Φάτνη σε δημόσιους χώρους. (Όχι όμως τη Μενορά)




Στην «κοσμική» Γαλλία έχει ξεσπάσει ένας λεγόμενος «πόλεμος της Φάτνης». Η απαγόρευση από ένα γαλλικό δικαστήριο της Φάτνης σε δημαρχείο προκειμένου να «διαφυλαχθούν οι κοσμικές παραδόσεις της Γαλλίας», προκάλεσε σφοδρή αντίδραση.
«Γιατί δεν απαγορεύουν και τα Χριστούγεννα και τις αργίες που πάνε μαζί τους;» ρωτάει οργισμένα η Le Parisien, που είχε ως επικεφαλίδα "Απαλλάξτε μας από τον πόλεμο της Φάτνης". Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 86% των άνω των 12.000 αναγνωστών που ρωτήθηκαν ήταν υπέρ της διατήρησης της Φάτνης σε δημόσιους χώρους.
Το δικαστήριο στη Νάντη διέταξε την απομάκρυνση της Φάτνης από την είσοδο του κτιρίου του δημαρχείου της δυτικής πόλης La Roche-sur-Yon (φωτο), ύστερα από καταγγελία από μια ομάδα που υπερασπίζεται τις «κοσμικές αρχές», ονόματι ‘Fédération Nationale de la Libre Pensée’.
Το δημοτικό συμβούλιο άσκησε έφεση κατά της απόφασης, βρίσκοντας υποστήριξη από πολλούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της Marine Le Pen.
Το δικαστήριο επικαλέστηκε ένα νόμο του 1905 (!) που καθιερώνει το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.
Όμως δεν είναι διατεθειμένοι όλοι να πειθαρχήσουν. Στη νότια πόλη του Béziers, ο υποστηριζόμενος από το Εθνικό Μέτωπο δήμαρχος Robert Ménard, αρνήθηκε να απομακρύνει μια Φάτνη από το δημαρχείο, αψηφώντας την επιστολή του έπαρχου που τον διέταζε «να σεβαστεί τις συνταγματικές και νομοθετικές αρχές που εξασφαλίζουν τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους».
Η βουλευτής Nadine Morano, του κεντροδεξιού UMP, δήλωσε ότι «η εκκοσμίκευση δεν πρέπει να σκοτώσει τη χώρα μας, τις ρίζες μας και τις παραδόσεις μας», ενώ ο κοινωνιολόγος Jean Baubérot υποστήριξε ότι ο σεβασμός της θρησκευτικής «ουδετερότητα» της Γαλλίας είχε γίνει όλο και πιο επιθετικός.
Βέβαια, η όλη δήθεν υπεράσπιση του κοσμικού κράτους αποδεικνύεται ότι είναι απλά υπεράσπιση ενός έντονου αντι-χριστιανικού κράτους.
Μόνο οι «παραδοσιακοί» καθολικοί και οι εθνικιστές δεν σταματούν να ξεσκεπάζουν αυτήν την «περίεργη» αντίφαση της άρχουσας τάξης της Γαλλίας, η οποία μπορεί μόνο να εξηγηθεί από το μίσος της για τις πολιτιστικές παραδόσεις των Ευρωπαίων.
Παρά την φερόμενη «επιθετική ουδετερότητα», πολλά δημαρχεία, τόσο Δεξιών όσο και Αριστερών δημάρχων παρέθεσαν επίσημο δείπνο για το μουσουλμανικό Ραμαζάνι. Υπάρχουν επίσης δεκάδες εβραϊκές Μενορά σε δημόσιους χώρους στο κέντρο των πιο σημαντικών πόλεων τις οποίες μάλιστα, άναψαν σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες της χώρας. Ωστόσο, κάθε φορά που μια Φάτνη τοποθετείται από εκλεγμένους ηγέτες, αφαιρείται από ανώτερες δυνάμεις.
Οι εικόνες που έστειλε αναγνώστης στην ανεξάρτητη γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Médias-Presse-Info, μιλάνε μόνες τους.
Ρίξτε μια καλή ματιά μπροστά από το δημαρχείο του Παρισιού της σοσιαλίστριας δημάρχου, Anne Hidalgo. Τι βλέπετε; Δεν είναι μια τεράστια Menorah;
Περίεργο. Στην πόλη του Παρισιού ένα θρησκευτικό έμβλημα; Είναι αυτό ένα «κοσμικό» δημαρχείο ή ένα θρησκευτικό "παράρτημα" της Κνεσέτ; Εδώ, η σιωπή όλων των «υπέρμαχων του κοσμικού κράτους», των αθεϊστών, των μασόνων και λοιπών σεχταριστών, είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντική.
Η Φάτνη «ενοχλεί» τους φιλο-«κοσμικούς», αλλά βλέπετε όμως, η Χανουκά και ο φωτισμός της Μενορά δικαιούνται τις τιμές των εκλεγμένων αξιωματούχων του γαλλικού λαού.
Να και η τεράστια Μενορά μπροστά στον Πύργο του Άιφελ.
Και ιδού και το αεροδρόμιο Roissy του Παρισιού.
Και να και ο εορτασμός του Ραμαζανιού από τον Bertrand Delanoë, τον σοσιαλιστή πρώην δήμαρχο του Παρισιού.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/ Πηγή (κι εδώ)                                      ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: