Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Άσκηση GORDIAN KNOT-14 στην έδρα του Γ’ ΣΣ/ NRDC-GR

Άσκηση GORDIAN KNOT-14 στην έδρα του Γ’ ΣΣ/ NRDC-GR
Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, παρέστη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «GORDIAN KNOT – 14» του NRDC-GR, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Στην υπόψη δραστηριότητα παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου καθώς και Γενικοί Πρόξενοι των χωρών που συμμετέχουν στο Στρατηγείο NRDC-GR.

Η άσκηση «GORDIAN KNOT – 14» που διεξήχθη από 30 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2014, αποτέλεσε την κύρια εκπαιδευτική δραστηριότητα του Στρατηγείου για το έτος 2014 και ήταν διασυνδεδεμένη με την άσκηση «TRIDENT LANCE – 14» της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) η οποία διεξήχθη ταυτόχρονα.

Ο αντικειμενικός σκοπός της ασκήσεως ήταν η διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας του Στρατηγείου να αναπτύσσεται, να διοικεί υφισταμένους Σχηματισμούς και να διεξάγει επιχειρήσεις ως Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης το Στρατηγείο υπέστη αξιολόγηση από Εθνική Ομάδα Αξιολόγησης με την οποία πιστοποιήθηκε η μαχητική του ικανότητα ως Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας. (High Readiness Forces).

Δεν υπάρχουν σχόλια: