Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη Διοικητή Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Γ΄ΣΣ/NRDC-GR


Επίσκεψη Διοικητή Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Γ΄ΣΣ/NRDC-GR
Την Τετάρτη 03 Δεκεμβρίου 2014, ο Διοικητής της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) Αντιστράτηγος κ. John Nicholson, συνοδευόμενος από ομάδα επιτελών, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Γ’ΣΣ/NRDC-GR στο Στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ» στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός Διοικητής του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, επισκέφθηκε τα Στρατόπεδα «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο και «ΛΕΒΑΝΤΗ» στη Σίνδο, όπου είναι αναπτυγμένο το Στρατηγείο του NRDC-GR για τη διεξαγωγή της άσκησης «GORDIAN KNOT – 14». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και τις δυνατότητες του NRDC-GR καθώς και για τη διεξαγωγή της άσκησης.

Στο πλαίσιο της εν λόγω άσκησης το Στρατηγείο θα υποστεί αξιολόγηση από Εθνική Ομάδα Αξιολόγησης για την πιστοποίησή του ως Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας. Επιπλέον αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιακή προετοιμασία του Στρατηγείου ενόψει της αξιολόγησης επιχειρησιακής ετοιμότητας (CREVAL) από Ομάδα Αξιολόγησης του ΝΑΤΟ το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: