Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ετοιμάζεται και στρατιωτικά να επιβάλει την θέληση της στην Κύπρο η Τουρκία


Πυρετωδώς ετοιμάζεται ο Τούρκος πρόεδρος για το σχέδιο «εγκατάστασης πλατφόρμας» στην κυπριακή ΑΟΖ, προφανώς διότι αναμένει εξελίξεις στην περιοχή. Για αυτό σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, έδωσε σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες προς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) για πλατφόρμα γεώτρησης για την Ανατολική Μεσόγειο.
Το γεγονός επισημαίνει με άρθρο της η τουρκική εφημερίδα «Sabah». Το σχέδιο που απεργάζεται το προεδρικό γραφείο αφορά την εμπλοκή της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ), η οποία θα αποκτήσει πλατφόρμα γεώτρησης 1,5 δις δολαρίων, για να πραγματοποιήσει τα «οθωμανικά όνειρα του νέου Σουλτάνου» στην Κύπρο .
Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε για το θέμα αυτό: «Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα, η οποία ή θα την κατασκευάσει μόνη της ή θα την αγοράσει».
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο , ο Ερντογάν έθεσε ενώπιον του ανωτάτου συμβουλίου εθνικής ασφαλείας τον οδικό χάρτη που θα υλοποιήσει η Τουρκία «για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο».
Με λίγα λόγια ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε την γνωστή Μακιαβελική ρύση « ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αλλά τόνισε κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο , το οποίο έχει να κάνει με την γενικότερη τουρκική στάση, και αυτό είναι ότι η Άγκυρα «προετοιμάζεται « και στρατιωτικά να επιβάλει την θέληση της στην Κύπρο.
Αυτό αποδεικνύει και η συνεχής αλαζονική στάση του, όχι μόνο προς την Ελλάδα και την Κύπρο, τις οποίες θεωρεί ως αδύναμους κρίκους, αλλά και προς τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή.
Η Τουρκία, επιχειρεί να τα βάλει με όλους και με όλα, ακόμα και με κολοσσούς αμερικανικών και ρωσικών εταιρειών, μην υπολογίζοντας κανέναν, σε ένα κρεσέντο « μεγαλομανίας». Ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος ενίοτε με τις δηλώσεις του ομοιάζει με « μαχαλόμαγκα» , δήλωσε επί αυτού, «Θα πράξουμε εμείς μόνοι μας αυτό που πρέπει να γίνει». Κάτι εντελώς απίθανό, για τον εξής απλό λόγο, ότι το μεγάλο βάθος των κοιτασμάτων, σε συνδυασμό με μια πιθανή εξόρυξη, απαιτεί πολύ εξειδικευμένες γνώσεις και ειδικό εξοπλισμό, κάτι που δεν διαθέτει η τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ.
Το ακόμα πιο επικίνδυνο για την Τουρκία , είναι ότι η ΤΡΑΟ δεν θα χρειαστεί την έγκριση μεγάλων εταιρειών για να προχωρήσει σε γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για αυτό γράφουμε στο pentapostagma.gr, ότι η Τουρκία είναι άκρως επικίνδυνη ειδικά αυτό το διάστημα. Διότι η παραφροσύνη, με την αλαζονεία, σε συνδυασμό με τον θρησκευτικό ισλαμικό φονταμενταλισμό , έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στην ανώτατη πολιτική ελίτ της χώρας .
Τις δηλώσεις αυτές ενστερνίζονται σχεδόν όλοι οι υπουργοί και τα στελέχη της τουρκικής κρατικής μηχανής.
Στόχος της Τουρκίας πιθανόν είναι να γίνει η ΤΡΑΟ μια εταιρεία που να μπορεί να δραστηριοποιείται παγκοσμίως όπως οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες ΒΡ, Shell, Chevron.
Το αμέσως επόμενο διάστημα , η Κύπρος αλλά και το Αιγαίο πέλαγος , θα νιώσουν την τουρκική προκλητικότητα σε όλο της το μεγαλείο . Χωρίς να υπερβάλλουμε , η Άγκυρα θεωρεί ότι, η συγκεκομμένη χρονική συγκυρία μετά τις εκλογές στην χώρα μας , αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία. Επίσης οι Τούρκοι φοβούνται ενεργητικότερη εμπλοκή της Ρωσίας, στην Κύπρο, κάτι που θα το « κατανοήσουν» καλύτερα μετά την επίτευξη συμφωνίας αμυντικού χαρακτήρα μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου.                                                                                                 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: