ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

«Όχι» Ευρωπαίων σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους – Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις τηςΟι πρώτες αντιδράσεις μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκαν σε σημερινές τους δηλώσεις ο Γερμανός Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Gunther Oettinger και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Alexander Stubb.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική ραδιοφωνία ο Oettinger υποστήριξε πως «εάν "κουρευτεί" το ελληνικό χρέος, θα δοθεί λανθασμένο μήνυμα στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο ή την Ισπανία».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αφού υποστήριξε πως η στάση της ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει τη στάση της εξαιτίας της έκβασης των ελληνικών εκλογών, υπογράμμισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινήσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Alexander Stubb.
«Δεν θα διαγράψουμε δάνεια, αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε επιμήκυνση του προγράμματος διάσωσης ή των ωριμάνσεων.
Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε o πρωθυπουργός της Φινλανδίας, τονίζοντας ότι δεν βλέπει περιθώριο για ριζοσπαστικές αλλαγές στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών, όμως επίσης θα επιμείνουμε σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής κρίσης ήταν η παραβίαση των κανονισμών» τόνισε ο Stubb.
Κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε και ο Benoit Coeure, εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ.
Ο Coeure αφού υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οιαδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέροντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει το χρέος της.
Όπως είπε, η Ελλάδα δεν μπορεί να κινηθεί μονομερώς καθώς και ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας, George Osborne, αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές, υποστήριξε πως το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια ψήφος κατά μιας οικονομικής πολιτικής που δεν λειτουργεί.

www.bankingnews.gr
                                               
              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: