Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

NEA BOMBA ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ...!!! ΣΠΥΡΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ: ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»!..


Ο «Στόχος» επικοινώνησε προχθές Τρίτη με τον πρώην ευρωβουλευτή της ΕΠΕΝ και υφυπουργό Τύπου της κυβερνήσεως Μαρκεζίνη επί «Ηρωϊκού Πολυτεχνείου» Σπύρο Ζουρνατζή και επιβεβαιώσαμε αυτό που ξέραμε χρόνια: Ο Κωστάκης ο Τσουκαλάς, ο σημερινός επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές της Δεκαετίας του 1960 ήταν δραστήριο μέλος της «Νεολαίας των Προοδευτικών» του «ακροδεξιού» Σπύρου Μαρκεζίνη, μαζί με τον παιδικό του φίλο, διαπρεπή κομμουνιστή αμπελοφιλόσοφο Νίκο Πουλαντζά (1936-1979) που αυτοκτόνησε στις 3 Οχτώβρη του 1979 πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Παρίσι!.. 

Κι όχι μόνο αυτό: Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς έγραφε άρθρα (άλλα τζάμπα και άλλα επί πληρωμή) στο περιοδικό της «Νεολαίας των Προοδευτικών», την περίφημη «Προοπτική»!.. Τα τεύχη της «Προοπτικής» με τα άρθρα του Συριζαίου εθνοσωτήρα Κ. Τσουκαλά είναι στην διάθεση του «Στόχου» και θα τα βγάλουμε στην φόρα σε λίγο καιρό που ο Κωστάκης θα ρητορεύει ως Εθνοπατέρας μέσα στην Βουλή εναντίον της Χρυσής Αυγής!.. Ε, ρε γλέντια…

 Κι όταν προχθές Τρίτη ρωτήσαμε τον κ. Σπύρο Ζουρνατζή, πώς είναι δυνατόν ο γιός ενός τόσο διαπρεπούς υπουργού της 21ης Απριλίου όσο ο αξέχαστος Άγγελος Τσουκαλάς (1906-1996) να κατεβαίνει με τους μπολσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντησή του δεν μάς εξέπληξε καθόλου: «Ε, δεν ξέρεις τώρα τι γίνεται με τα παιδιά των Δεξιών; Για να βγάλουν το στίγμα από πάνω τους, πηγαίνουν με την Αριστερά»!..

 Με την ευκαιρία, επισημαίνουμε πως στην συνέντευξη που έδωσε το περασμένο Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς αποκάλυψε (για πολλοστή φορά, είναι η αλήθεια…) ότι γνωρίστηκε με τον (Εβραίο) Σημίτη και έγινε κολλητός του, μέσω του αυτοκτονήσαντος Πουλαντζά, επίσης πάμπλουτου Κολωνακιώτη, όπως και ο Κωστάκης… 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Ας δούμε, όμως, ποιος ήταν ο μπαμπάς του Κωστάκη Τσουκαλά, αλησμόνητος δικηγόρος Άγγελος Τσουκαλάς (1906-1996). Γιός του καθηγητή του Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Τσουκαλά (παππού του Κωστάκη), ο Άγγελος Τσουκαλάς ήταν γνωστός για τη δικανική του ευγλωττία και τη νομική του κατάρτιση. Υπήρξε επιφανές στέλεχος του «Κόμματος των Φιλελευθέρων» του Σοφοκλή Βενιζέλου, ο οποίος τον διέγραψε το 1959, όταν ο Άγγελος έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αθηναίων με την υποστήριξη της ΕΔΑ. Ο Άγγελος εξελέγη και διετέλεσε Δήμαρχος της Αθήνας την περίοδο 1959-1964. Ο Άγγελος Τσουκαλάς πρωτοαναμίχθηκε στην πολιτική ως Γενικός Γραμματέας Διοικήσεως Νήσων Ιονίου Πελάγους και Υφυπουργός-Γενικός Διοικητής (1945). Πολιτεύτηκε για πρώτη φορά το 1946 με το κόμμα του Παν. Κανελλόπουλου και, ύστερα από αλλεπάλληλες αποτυχίες (1950, 1951, 1952), εξελέγη βουλευτής Αθηνών το 1956 με το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Υπήρξε συνήγορος του εκτελεσθέντος κομμουνιστή κατασκόπου Νίκου Μπελογιάννη στις δύο δίκες το 1951-52 και από τότε έγινε συμπαθής στην ΕΔΑ.

Παρά τις επαγγελματικές επαφές του με την ΕΔΑ, ο Άγγελος Τσουκαλάς υπήρξε μέγας αντικομμουνιστής και συγγραφέας αντικομμουνιστικών βιβλίων, πράγμα που εξετίμησε ο Αρχηγός της 21ης Απριλίου Γεώργιος Παπαδόπουλος και τον διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης στις «χουντικές» κυβερνήσεις του επί 3 ολόκληρα χρόνια (Ιούνιος 1970 – Μάϊος 1973). Ως υπουργός Δικαιοσύνης της 21ης Απριλίου, ο Άγγελος Τσουκαλάς υπέγραψε την τελευταία θανατική καταδίκη της Ελληνικής Ιστορίας, αυτήν του Βασίλη Λυμπέρη (Αύγουστος 1972) που είχε κάψει την γυναίκα του  και την πεθερά του. 

Το 1976 ο Άγγελος Τσουκαλάς εξέδωσε το περίφημο βιβλίο του «Έθνος – Γλώσσα – Κομμουνισμός» το οποίο αποκαλύπτει όλη την ανθελληνική συνωμοσία του ΚΚΕ και των πάσης φύσεως μπολσεβίκων για την καταστροφή της Ελλάδος και την εξαφάνιση της Ελληνικής Γλώσσης!.. Μεταφέρουμε ένα μόνο απόσπασμα από αυτό το βιβλίο, για να αντιληφθείτε πόσο μεγάλος πατριώτης υπήρξε ο μπαμπάς του Κωστάκη Τσουκαλά…
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: «Τις λέξεις «Έθνος», «Εθνικός», «Εθνικόφρων» δεν θα μας ήταν εύκολο να τις διαγράψωμε από το λεξιλόγιόν μας. Τις γράφομε δε πάντοτε με «Ε» κ ε φ α λ α ί ο ν, παρά τις πρόσφατες περί του αντιθέτου εκσυγχρονισμένες δοξασίες»!
Ο Άγγελος Τσουκαλάς υπήρξε και προσωπικός φίλος του Στρατηγού Στυλιανού Παττακού, του οποίου έχει προλογίσει δύο από τα 15 βιβλία!..

Εφημερίδα "Στόχος"                                                                             ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: