Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ: ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΡΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ!!!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, μέσα στο σπίτι του, έπεσε ο πατέρας του προέδρου της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά.
Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ιερέα, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχθηκε την επίθεση δύο κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν κι όταν εισήλθε στο σπίτι του, στους Αγίους Σαράντα, του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν.
Με μία πρώτη ματιά, όλα δείχνουν ότι κίνητρο των δύο αγνώστων ήταν η ληστεία, ωστόσο το γεγονός προκαλεί περαιτέρω ανησυχία στην ελληνική μειονότητα, λόγω της τεταμένης κατάστασης από την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρας.
Την επίθεση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ομόνοια, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της.

Στην ανακοίνωση σημειώνει:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη βίας εις βάρος του Ορθόδοξου ιερέα Χρήστο Παπά, που συνέβη σε περιοχή όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει και δραστηριοποιείται η Εθνική Ελληνική Κοινότητα.
Χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε εκ των προτέρων τα κίνητρα των δραστών ή άλλες λεπτομέρειες του συμβάντος θεωρούμε την αποτρόπαιη αυτή πράξη βίας προϊόν του κλίματος ανασφάλειας και της βαθύτατης αδιαλλαξίας που τον τελευταίο χρόνο διαπερνά την κοινωνία.
Η ανύψωση χείρας κατά ενός κληρικού και ταυτοχρόνως ηλικιωμένου ατόμου αποδεικνύει την έντονη ηθική κρίση και είναι πέραν κάθε κώδικα συμπεριφοράς που παραδοσιακά έχει τηρηθεί απ' την εγχώρια κοινωνία.
Παροτρύνοντας τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν το γρηγορότερο την υπόθεση, τον εντοπισμό των αυτουργών και την διάθεση τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr                                                                                           ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: