ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΛΒΙΟ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ,... ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΝΝ

ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ... ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΛΕΝΕ... ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΘΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε χάρτη του βιβλίου Ιστορίας γενικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου τα Σκόπια απεικονίζονται με την ονομασία «Μακεδονία».

Το συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει στα σχολεία από την περασμένη χρονιά, ωστόσο, η... λεπτομέρεια με τα Σκόπια δεν είχε γίνει αντιληπτή, τουλάχιστον μέχρι προσφάτως.

Μέλη της ΟΛΜΕ ζητούν τώρα από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση, με πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για σοβαρό ατόπημα των συγγραφέων. Μάλιστα, το ζήτημα αυτό αναμένεται να τεθεί σε διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να διαβιβαστεί αίτημα αλλαγής στο υπουργείο Παιδείας.

Πάντως, ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε ότι είναι σαφές ότι τα Σκόπια δεν συγκροτούν τον χώρο της Μακεδονίας.

Σχετικά με το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ' Λυκείου, που εμφανίζει χάρτη με την περιοχή των Σκοπίων με την ονομασία «Μακεδονία», απάντησε ότι «δεν μας αρέσει η πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων γεωγραφικά δεν συγκροτεί το χώρο της Μακεδονίας και αυτό ειναι γνωστό».

Στη σελίδα 130 του βιβλίου υπάρχει ένα χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σε αυτόν τον χάρτη τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

                ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: