ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Ενοχλήθηκε το ΚΚΕ για σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου - Όχι για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά για τον όρο “λαθρομετανάστες”!


      Ενοχλήθηκε το ΚΚΕ για σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου - Όχι για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά για τον όρο “λαθρομετανάστες”!
Αντίδραση για τα γραφόμενα βιβλίου της Γ΄ Λυκείου είχαμε από το ΚΚΕ. Όσοι τυχόν ξεγελάστηκαν και θεώρησαν ότι τα «ορφανά» της ψόφιας Σοβιετικής Ένωσης ευαισθητοποιήθηκαν για το ότι τα Σκόπια αποκαλούνται «Μακεδονία», στο βιβλίο της Ιστορίας, ας αναθεωρήσουν.
Ο «πατριωτισμός» του ΚΚΕ (και) στο ζήτημα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας έχει διαπιστωθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν, με τις θέσεις του για ανεξάρτητη Μακεδονία. Άλλος ήταν ο «νταλκάς» των εγχώριων μπολσεβίκων. Στην φυλλάδα - έκτρωμα του ΚΚΕ, του «Ριζοσπάστη», διαβάζουμε κάτω από τον τίτλο «Σε σχολικό βιβλίο του Λυκείου ο όρος “λαθρομετανάστης”», μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στο βιβλίο για το μάθημα της Ιστορίας Κοινωνικών Επιστημών, που από φέτος διδάσκεται στη Γ΄ Λυκείου, αλλεπάλληλες φορές, γίνεται χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι λαθραίοι, ενώ παράλληλα συνδέεται ευθέως ο «λαθρομετανάστης» με την αύξηση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια των πολιτών, εγείροντας και θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Συγκεκριμένα, στις σελίδες 197, 200 και 201 το βιβλίο γράφει: “Η αδυναμία ένταξης των μεταναστών – και ιδιαίτερα των λαθρομεταναστών – στον κοινωνικό ιστό της χώρας υποδοχής οδηγεί στην αδυναμία προσαρμογής των μεταναστών και στην υποβάθμιση των περιοχών εγκατάστασής τους”. Σε άλλο σημείο αναφέρει πως “η εμφάνιση μορφών οργανωμένου εγκλήματος αλλά και η ραγδαία και ανεξέλεγκτη αύξηση των λαθρομεταναστών και των οικονομικών μεταναστών δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία”. Επίσης, ότι «το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, των οικονομικών μεταναστών, των πολιτικών προσφύγων είναι στην ουσία πρόβλημα ελεγχόμενης ενσωμάτωσης ενός τουλάχιστον τμήματος αυτών στην όλη οικονομικοκοινωνική δομή, στο σύγχρονο καταμερισμό της εργασίας”. Το γεγονός έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις και σχόλιο καταγγελίας του όρου «λαθρομετανάστης», που χρησιμοποιεί το σχολικό βιβλίο, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ».
Το να περιμένεις από τα «φυτά» της ΚΝΕ να αντιληφθούν ότι ο όρος «λαθραίος» δεν έχει να κάνει με την άρνηση τη ανθρώπινης ιδιότητας, αλλά με συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά ανθρώπων είναι μάλλον άσκοπο. Εξάλλου, όπως έγραφε ένα παλαιό σύνθημα στους αθηναϊκούς τοίχους, «όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο κνίτης κοίταζε το δάχτυλο»… Με την ίδια «λογική», ο λαθρεπιβάτης, ο λαθρέμπορος, ο λαθροκυνηγός, ο λαθραναγνώστης, παύουν να έχουν ανθρώπινη ιδιότητα.
Είναι φανερό ότι το αριστερό δεκανίκι του συστήματος, το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ), επιχειρεί κι αυτό να συμβάλλει με την σειρά του τόσο στην παραπληροφόρηση όσο και στην προσπάθεια απαγόρευσης (αν όχι ποινικοποίησης) της λέξης «λαθρομετανάστης», η οποία περιγράφει μια μη νόμιμη ιδιότητα ενός ανθρώπου και δεν τον μειώνει βεβαίως ως προς την φυσική του ύπαρξη. Καταλαβαίνουμε, όμως, γιατί το ΚΚΕ καίγεται τόσο πολύ για το ζήτημα αυτό.
Από την στιγμή που έχει χάσει κάθε ελπίδα προσέγγισης με τους Έλληνες Εργαζόμενους, το «τάργκετ γκρουπ» που του έχει μείνει είναι οι παράνομοι μετανάστες που έρχονται στην Πατρίδα μας. Γι΄ αυτό, άλλωστε, μισεί τόσο πολύ την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γιατί ακριβώς αυτή κατάφερε να απεγκλωβίσει χιλιάδες τίμιους Έλληνες Εργαζόμενους από το κομματικό μαγαζάκι του Περισσού και να δείξει ότι σε αντίθεση με τις κομμουνιστικές ανοησίες οι Εργάτες έχουν Πατρίδα και είναι Υπερήφανοι γι΄ αυτό!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: