ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΡΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣ...!!! ΝΤΟ - ΚΟΥ - ΜΕ - ΝΤΟ..!! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΔΟΜΑ 1200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....!!


Η επίμαχη διάταξη ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο επικύρωσης του τρίτου Μνημονίου - Ποιοι οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Αττική

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 25 του νόμου 4336/2015, του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή, με το οποίο επικυρώθηκε το τρίτο Μνημόνιο, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η χορήγηση δαπανών διαμονής και στα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα.

Το άρθρο, μάλιστα, προβλέπει και αναδρομική ισχύ της διάταξης από την 1 Φεβρουαρίου 2015.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία η διάταξη αφορά ουσιαστικά δύο μέλη της κυβέρνησης: τον υφυπουργό Εξωτερικών σήμερα και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τότε, Δημήτρη Μάρδα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι δύο υπουργοί βάσει νόμου δεν δικαιούνταν κρατική κάλυψη των εξόδων τους για τη διαμονή τους στην πρωτεύουσα ενώ και οι δύο δήλωναν τον Αύγουστο του 2015 ως μόνιμο τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη.

Με τη διάταξη αυτή, όμως, πλέον δικαιούνται τα 1.000-1.200 ευρώ, όσο, δηλαδή, το ύψος του επιδόματος που δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αττική.               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: