Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής δίνουν €1,8 εκατ. σε 186 υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ


Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής δίνουν €1,8 εκατ. σε 186 υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ
Το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ επιχειρεί να μοιράσει σε 186 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση, επικαλούμενη… την ανάγκη εντατικοποίησης των φορολογικών ελέγχων προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα.
Και, μάλιστα, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες, 1,5 ώρα πριν την ψήφιση νομοσχεδίου, όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο twitter το στέλεχος του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Η σχετική αιτιολογική έκθεση, υπογεγραμμένη από τον Ευ. Τσακαλώτο, αναφέρει πως «η φορολογική διοίκηση αντιμετωπίζει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φορολογικών υποθέσεων που πρέπει να ελεγχθούν για μεγάλα ποσά φοροδιαφυγής, ενώ αντίστοιχα διαθέτει πολύ μικρό αριθμό ελεγκτών σε σχέση πάντα με τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (…)».
«Για να γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για αύξηση των δημοσίων εσόδων κρίνεται σκόπιμη η παρούσα διάταξη για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού. Η παρούσα διάταξη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της υφιστάμενης συγκυρίας, η οποία απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».
Σύμφωνα με την τροπολογία, «από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη ύψους 1,8 εκατ. ευρώ περίπου, από τον επανακαθορισμό των αποδοχών των οριζόμενων 186 υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών».
           ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: