Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

"27 Ελληνικά εργοστάσια φαρμάκου έτοιμα να παραδώσουν τα κλειδιά στους Περιούσιους..(βιντεο)



Συγκλονιστικές εξελίξεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία μετά το διαπραγματευτικό φιάσκο για τις τιμές

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχτεί τις προτάσεις των δανειστών που απαξιώνουν το προσιτό ελληνικό φάρμακο , το οδηγούν εκτός αγοράς και ανοίγουν το δρόμο στην κυριαρχία των ξένων πολυεθνικών, τα ελληνικά εργοστάσια οδηγούνται στην απόφαση να περιορίσουν την παραγωγή τους ενώ πολλά από αυτά ίσως κλείσουν.


Αυτές είναι οι εκτιμήσεις κύκλων της φαρμακοβιομηχανίας που θεωρούν ότι βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο η παραγωγή και η απασχόληση σε ένα κλάδο που έως σήμερα θεωρείται πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας. Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά, η πρώτη εφαρμογή της συμφωνίας για μείωση των τιμών (αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο), θα σηματοδοτήσει και την απαξίωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να μην αντέξουν τις πιέσεις και οι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να παραδώσουν στους διαπραγματευτές υπουργούς και την Τρόικα, τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας με μια δραματική της ανακοίνωσητονίζει τα εξής: 

Η διαπραγμάτευση με τους εκπρόσωπους των δανειστών σε ό, τι αφορά την πολιτική φαρμάκου κατέληξε σε φιάσκο. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως μια παλαιά απαίτηση των δανειστών για απαξίωση του Ελληνικού φαρμάκου, γεγονός που οδηγεί με ταχύτητα στην διάλυση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.
Η χθεσινή απόφαση δρομολογεί πλέον στην απόσυρση πολλών προσιτών Ελληνικών φαρμάκων και ανοίγει την πόρτα στην υποκατάστασή τους με ακριβά εισαγόμενα, τα οποία θα εκτοξεύσουν τις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων και θα καταστήσουν πανάκριβο αγαθό την υγεία των πολιτών.
Και εξηγούμε:
Η απαίτηση των δανειστών για μείωση των τιμών των Ελληνικών φαρμάκων από το όριο των 7,8 ευρώ στο 1 ευρώ, στην πράξη, θα σημάνει την προφανή αδυναμία παραγωγής τους. Αυτά θα αντικατασταθούν από εισαγόμενα φάρμακα τα οποία στοιχίζουν από 20 έως 50 ευρώ. Αυτά τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα προστατεύουν στην ουσία τα λεγόμενα «προαπαιτούμενα» των δανειστών.
Επιπλέον, οδηγεί σε διάλυση την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους υγιείς πυλώνες ανάπτυξης και απασχόλησης της χώρας μας.
Η Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα εκβιάστηκε και δυστυχώς υιοθέτησε μια καταστροφική για την Ελληνική οικονομία πολιτική η οποία, ενώ δεν παράγει δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θυσιάζει την εγχώρια παραγωγή και εξυπηρετεί μεγάλα ξένα οικονομικά συμφέροντα.
Καλούμε, την ύστατη αυτή στιγμή, τον πρωθυπουργό , την πολιτική ηγεσία της χώρας και τα μέλη του Κοινοβουλίου να ανατρέψουν τους παράλογους σχεδιασμούς των δανειστών και να κρατήσουν στη ζωή έναν κλάδο που παράγει προστιθέμενες αξίες, ανάπτυξη και απασχόληση. Η λύση είναι η άμεση εκπόνηση εθνικής πολιτικής για την υγεία και το φάρμακο, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της χώρας. Οι κατευθυνόμενες και αποσπασματικές πολιτικές οδηγούν σε μη αναστρέψιμη καταστροφή.
”                       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: