Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τρομοκρατία και Αριστερά: Εν όψει της καταθέσεως Πανούση, ας θυμηθούμε κάποια γεγονότα για το “κόκκινο” παρακράτος!


 
Τρομοκρατία και Αριστερά: Εν όψει της  καταθέσεως Πανούση, ας θυμηθούμε κάποια γεγονότα για το “κόκκινο” παρακράτος!
Αυτή την ώρα ο τ. αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, καταθέτει στην εισαγγελεία του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη τα στοιχεία που έλεγε ότι είχε περί σχέσεων πολιτικών με τρομοκράτες και τις απειλές που έχει δεχτεί κατά της ζωής του. Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι για τις καταγγελίες του, αφού θα πάει, με παρότρυνση Τσίπρα, να καταθέσει στην εγγυήτρια ότι η υπόθεση θα θαφτεί και δεν θα ξαναδεί το φως της δημοσιότητας.
Όμως, επειδή η υπόθεση είναι εξόχως σοβαρή, αξίζει να κάνουμε μία νοερή αναψηλάφηση των πιθανών στοιχείων που μπορεί να καταθέσει ο Πανούσης, όπως αυτά εμφανίστηκαν στην ειδησεογραφία. Αυτό για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της καταστάσεως και το διακύβευμα του πιθανού «κουκουλώματος» της υποθέσεως από τη γνωστή παραδικαστική «παράγκα».
Εύκολα μπορούμε να θυμηθούμε ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη της «πρώτης φοράς αριστερά» έχουν σχέσεις με τρομοκράτες. Πέρα από την υπεράσπιση της 17Ν, υπάρχουν και οι σχέσεις με τη νεώτερη τρομοκρατία, αφού μέχρι και έρανο είχε διεξάγει ο Σύριζα για τον αναρχικό τρομοκράτη, Σακκά, ενώ πραγματικά άπειρες είναι οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου, τα οποία αφορούν την υπεράσπιση της τρομοκρατίας. Επίσης, αξίζει να θυμίσουμε ότι η βουλευτής του Σύριζα, Βάσω Λέβα, είχε σπεύσει να ενημερώσει τον Κουφοντίνα!
Επίσης να θυμήσουμε την επιστολή του Σύριζα υπέρ του αρχιτρομοκράτη, Ασπιώτη, η οποία είχε τις υπογραφές των:
Των πανεπιστημιακών Γιάννη Πανούση, Γιάννη Μηλιού, Άλκη Ρήγου, Γιώργου Σταθάκη, Σταύρου Σταυρίδη, Τάκη Πολίτη, Σταύρου Τομπάζου, Νίκου Μπελαβίλα κ.ά.
Των δημοσιογράφων Γιάννη Παντελάκη, Βίκυς Τσιώρου, Ελιζαμπέτας Καζαλότι, Γιώργου Σταματόπολου, Αρτέμη Ψαρομηλίγκου, Μαρίας Δέδε, Γκουίντο Τσιόφφι, Νάντιας Γιαννίρη, Ελένης Δελβινιώτη, Κατερίνας Κατή, Κώστα Καρτάλη, Αρίστου Γιαννόπουλου, Πάνου Κοσμά κ.ά.
Των ανθρώπων του πολιτισμού και της διανόησης Περικλή Κοροβέση, Γιάννη Καλαΐτζή, Λεωνίδα Χρηστάκη, Βίκτωρα Αναγνωστόπουλου, Άκη Γαβριηλίδη, Στρατή Μπουρνάζου, Θόδωρου Παρασκευόπουλου, Στράτου Ιωαννίδη, Ρήγα Αξελού κ.ά.
Των συνδικαλιστών –ριών, Μάκη Μπαλαούρα (Γ.Σ. ΟΤΟΕ), Αλέκου Καλύβη (αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ), Βασίλη Χατζηλάμπρου (Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ), Δέσποινας Σπανού (Ε.Γ. ΑΔΕΔΥ), Δημήτρη Στρατούλη (αντιπρόεδρος ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), Γρηγόρη Φελώνη (πρόεδρος ΕΚΑ), Δημήτρη Τρίμη (Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ) κ.ά.
Των στελεχών της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Μπανιά, Νίκου Γιαννόπουλου, Νίκου Βούτση, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Αλέκου Φλαμπουράρη, Γιάννη Σηφακάκη, Στέλλας Αλφιέρη, Αλέξη Τσίπρα, Τάσου Κορωνάκη, Γεωργίας Ντούσια, Μάγδας Σπηλιοπούλου, Ελένης Σταματάκη, Ρούντι Ρινάλντι, Νίκου Γκλαρνέτατζη, Ασημίνας Δαβάκη – Κλαυδιανού κ.ά.
Όμως, πέραν των παραπάνω που γνωρίζει όλος ο κόσμος, υπάρχει και κάτι άλλο πολύ πιο χειροπιαστό. Σύμφωνα, λοιπόν, με παλαιότερα δημοσιεύματα, ο κοριός της ΕΥΠ είχε «συλλάβει» συνομιλίες πολιτευτή του Σύριζα, ο οποίος συνδεόταν με κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών. Ο εν λόγω πολιτευτής, για λογαριασμό του οποίου είχε καταθέσει επερωτήσεις στη Βουλή ο Κουράκης, είχε συνομιλίες με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε αποφυλακίσεις παράτυπων μεταναστών καθ' υπόδειξη δουλεμπόρων. Στις επίμαχες συνομιλίες φέρονται να προωθούσαν την αποπομπή του Πανούση.
Σε αυτές τις συνομιλίες, ο πολιτευτής του Σύριζα, αναφέρει στον αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών: «Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός.»
Τελικώς, μετά τα πρώτα δημοσιεύματα, η υπόθεση «θάφτηκε» και δεν μάθαμε ποτέ ποιος είναι ο «ψηλός» του Σύριζα, ο οποίος αποσκοπούσε στην αποπομπή του Πανούση. Είναι βεβαίο ότι είναι καταγεγραμμένος στα χαρτιά που έχει καταθέσει ο Πανούσης στον συμβολαιογράφο. Πάντως, τα τελευταία δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επείγουσα συνάντηση του Πανούση και διοικητή της ΕΥΠ με τον Τσίπρα και τον Δρίτσα. Αμέσως μετά η όλη υπόθεση δεν ξανακούστηκε. Αντιθέτως, μετά έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια σε ΜΚΟ «αλληλέγγυων», οι οποίες υποβοηθούν το έργο των τούρκων δουλεμπόρων, ενώ η αποστολή του «ψηλού» εξετελέσθη.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι εντός της κυβερνήσεως δρα μία εγκληματική οργάνωση με διπλό σκοπό. Από τη μία φέρεται να ενδιαφέρεται για την αποσταθεροποίηση της χώρας μέσω της εισβολής λαθρομεταναστών, μερικοί εκ των οποίων συμμετέχουν σε έκτροπα που έχουν να κάνουν με τους αναρχοκομμουνιστές. Από την άλλη ο κύκλος κλείνει με τις επαφές κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με την τρομοκρατία. Ο στόχος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης είναι η οριστική καταστροφή ολόκληρης της χώρας.
Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: