Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ «ΜΥΣΤΗΡΙΑ» ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ Η «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ


fotografiaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλά «περίεργα» θα μπορούσε να πει κανείς ότι συνέβησαν στην φρικτή τραγωδία των Παρισίων που κόστισε την ζωή τουλάχιστον 129 αθώων ανθρώπων. Και λέμε «περίεργα» γατί τίποτα δεν είναι ανεξήγητο στην διεθνή επικαιρότητα.
Ένα πρώτο ερώτημα είναι πως αμέσως μετά την σφαγή στο θέατρο Bataklan, το πολύ γνωστό αμερικανικό κανάλι CNN περιέγραφε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια λες και… παρακολουθούσαν την σφαγή από μια οθόνη πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Το καταληκτικό είναι πως ο μοναδικός αυτόπτης και «έγκυρος» μάρτυρας τους, ήταν ακριβώς ένας δημοσιογράφος του CNN που…τυχαία βρέθηκε την στιγμή της σφαγής ακριβώς στο τόπο που έγινε χωρίς ο ίδιος φυσικά να πάθει τίποτα και στη συνεχεία υπό την ασφάλεια των τοπικών αρχών έδινε την ανταπόκριση του στο κανάλι του. Είναι γνωστό πως τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικό κανάλια, όπως το περίφημο CNN που είχε πρωτοστατήσει στην τραγικής καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και στην αιματηρή καταστροφή του Ιράκ, συνεργάζονται στενά με τις μυστικές υπηρεσίες και φυσικά με την αμερικανική CIA.
Εδώ υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Οι μάρτυρες ποτέ δεν μιλούν! Είναι περίεργο, αλλά σε όλες τις μεγάλες τρομοκρατικές σφαγές αυτού του είδους, όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες που θα μπορούσαν να δώσουν κάποια σημαντική μαρτυρία ή πεθαίνουν, ή εξαφανίζονται. Ένα χαρακτηριστικό ιστορικό επεισόδιο παρόμοιας κατάστασης  είναι το συνταρακτικό γεγονός της δολοφονίας του προέδρου του ΗΠΑ, Τζων Κένεντι, στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας του Τέξας.
Το βίντεο που κινηματογράφησε τις τελευταίες στιγμές πριν από την δολοφονία, αποκαλύπτει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Δευτερόλεπτα πριν από τους πυροβολισμούς κατά του Αμερικανού προέδρου και ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή συνοδεύονταν από τους πράκτορες της ασφάλειας του, ξαφνικά όλοι το εγκατέλειψαν σαν να ήξεραν τι θα γίνει και ήθελαν να το αποφύγουν και το αυτοκίνητο συνέχισε μόνο του για να δολοφονηθεί αμέσως μετά ο πρόεδρος και να έτσι μην υπάρχουν κάποιοι κοντά του την στιγμή της εκτελέσεως του, (βίντεο).
Ένα άλλο σημαντικό γεγονός πoυ συγκλόνισε πάλι το Παρίσι, ήταν η δολοφονία των δημοσιογράφων στο περιοδικό Charlie Hebdo, στις 7 Ιανουαρίου του 2015. Οι δράστες πραγματοποίησαν την επίθεση ανοίγοντας πυρ και κραυγάζοντας την φράση «Αλλάχ Ακμπάρ», δηλαδή «ο Θεός είναι μεγάλος», στο όνομα του προφήτη του Ισλάμ. Αν θυμάστε είχαμε μετά το τραγικό αυτό γεγονός την «παρέλαση της υποκρισίας» των Ευρωπαίων ηγετών στους δρόμους του Παρισιού για να εκδηλώσουν δήθεν το μεγάλο τους πένθος. Είναι γεγονός πως οι δολοφονίες αυτές έγιναν από επαγγελματίες δολοφόνους που έχουν μελετήσει και προγραμματίσει κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησης τους, όπως έγινε και με την σφαγή στις 13/11.
Το αστείο (??), ήταν, πως ένας από αυτούς τους επαγγελματίες δολοφόνους του Charlie Hebdo…» ξέχασε» την ταυτότητα του στο αυτοκίνητο τους. Είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας σε μια τέτοιου είδους επιχείρηση να το έκανε αυτό ποτέ ? Όταν οι αρχές βρήκαν την ταυτότητα του δράστη, πανηγύρισαν ότι κατάφεραν και τον ταυτοποίησαν και στη συνέχεια την περιέφεραν στην δημοσιότητα στα καθεστωτικά κανάλια σαν θρίαμβος της αστυνομίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις έγινε γνωστό το γεγονός της σφαγής ο γνωστός Αμερικανός Craig Roberts, πρώην σύμβουλος του Αμερικανού πρόεδρου, είχε βγει και είχε δηλώσει ότι η σφαγή στο γαλλικό περιοδικό ήταν έργο των μυστικών υπηρεσιών για να «τυφλώσει» τον κόσμο και να στρέψει την προσοχή του εκεί που ήθελαν. Δηλαδή στον εκφοβισμό του. Σημειωτέον, δεν επέζησε κανένας αυτόπτης μαρτυράς. Το ίδιο έγινε και στις 13/11.
Η σφαγή των Παρισίων είχε επιλεγεί σκόπιμα να γίνει την ίδια μέρα που γίνονταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας – Γερμανίας όπου παραβρίσκονταν και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. Υπήρχε δηλαδή εκείνη την μέρα μια μαζική εκδήλωση που απορροφούσε την προσοχή του κόσμου και τον αποπροσανατόλιζε από την «καυτή» επικαιρότητα που θα ακολουθούσε. Το περίεργο εδώ είναι πως ο προσωπικός φωτογράφος του πρόεδρου ήταν στο γήπεδο στημένος δίπλα του όταν έγινε γνωστή η έκρηξη και περίμενε να τον φωτογραφίσει σαν να ήξερε από πριν τι θα γίνει και είχε στηθεί για αυτό τον λόγο. Κατά σύμπτωση, εκείνη την μέρα το γαλλικό αεροπλανοφόρο είχε πλησιάσει τις συριακές ακτές.
Το αποτέλεσμα είναι η εγκαθίδρυση της Αυτοκρατορίας του Φόβου. Ο φόβος και ο τρόμος των Γάλλων αλλά και όλης της Ευρώπης, προσφέροντας την χρυσή αφορμή για σκληρά κατασταλτικά μέτρα και για αναστολή της δημοκρατίας. «Βούτυρο» στο ψωμί της παγκόσμιας ελίτ. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά και πάλι δεν τους βγήκε!
Το επίμαχο είναι ποιους εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση.  Δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Όσοι μπορούν να σκεφτούν και να προβληματιστούν, ίσως καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis                                                                     . ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: