Οι Έλληνες και το πολιτικό τους σύστημα δεν μπορούν άλλο να παίζουν το θέατρο του παραλόγου, δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο οικονομολόγος και αναλυτής του portal analyst.gr Bασίλης Βιλιάρδος.
Ή θα συμβιβαστούν πλήρως με την πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που όλα τα κόμματα μαζί ψήφισαν τον Αύγουστο , ανεξάρτητα από το ότι αυτό δεν βγαίνει και τελικώς κατεδαφίζει πλήρως την κοινωνία , βγάζοντας στο σφυρί και το πιο σκληρό πυρήνα της δημόσιας περιουσίας , άρα με το τρίτο μνημόνιο θα «επιβιώσουν» οι λίγοι ή όλοι μαζί θα πρέπει να αποφασίσουν ότι ο φαύλος -κύκλος δεν σπάει και να πάμε σε στάση πληρωμών του χρέους με ανυποχώρητη θέση την ονομαστική διαγραφή του χρέους δημόσιου και ιδιωτικού.
Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει σημειώνει ο κ. Βιλιάρδος , υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες κινδυνεύουν με αφανισμό , εάν δεν αποφασίσουν άμεσα ποιόν από τους δύο δρόμους θα στηρίξουν όλοι μαζί, συλλογικά, με συνέχεια και συνέπεια, χωρίς αντιρρήσεις, είτε αυτόν της πλήρους υποταγής τους στα μνημόνια, στη βασιλικότερη του βασιλιά εφαρμογή τους, είτε τον εναλλακτικό της ρήξης με όλα τα μεγάλα ρίσκα που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.
Όπως είπε παγκόσμια ο οικονομικός πόλεμος γίνεται ανεξέλεγκτος , ενώ χαρακτήρισε «μύθο» την έξοδο από την κρίση σε Πορτογαλία και Ιρλανδία, υπογραμμίζοντας ότι τα εκεί «επιτεύγματα» είναι πάνω στην πλήρη εξαθλίωση των λαών , με την κρίση σε Ιταλία και Γαλλία επί θύραις.