Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!!!

Ο πόλεμος πετρελαίου ανάμεσα σε Μόσχα και Αγκυρα συνεχίζεται με τους Ρώσους να υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.
Το ρωσικό δίκτυο Russia Today υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν τις παράνομες συναλλαγές. Συγκεκριμένα στα έγγραφα καταγράφονται με ακρίβεια οι μεταφορές πετρελαίου από περιοχές της Συρίας στην Τουρκία. Μάλιστα υποσστηρίζει πως τα συγκεκριμένα έγγραφα συγκεντρώθηκαν από Κούρδους σε εγκαταλελειμμένες κατοικίες, οι οποίες λειτουργούσαν ως κρησφύγετα των τζιχαντιστών στην περιοχή Σαμπάντι της επαρχίας Χασάκα.

Τι δείχνουν τα έγγραφα
Στα έγγραφα που φέρουν το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους είναι καταγεγραμμένα:
η ημερομηνία,
ο τύπος του οχήματος με το οποίο μεταφέρεται το πετρέλαιο,
το όνομα του οδηγού,
η τιμή του κάθε βαρελιού πετρελαίου
Μάλιστα σε ένα από τα έγγραφα αυτά φέρει ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2016 και αναφέρει πως το ΙΚ άντλησε 1.925 βαρέλια πετρελαίου από την περιοχή Καμπίμπα και τα πούλησε έναντι 38.342 δολαρίων.


Russia Today: Υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων -Δούλευαν στα διυλιστήρια
Ανταποκριτές του Russia Today υποστηρίζουν κάτοικοι των περιοχών της βόρειας Συρία αναγκάστηκαν από τους τζιχαντιστές να εργαστούν στα διυλιστήρια πετρελαίου. Μάλιστα ανέφεραν πως μετά την άντλησή του, το πετρέλαιο μεταφερόταν σε διυλιστήριο και από εκεί μετατρεπόταν σε βενζίνη, ή σε άλλα πετρελαϊκά προϊόντα.
«Τότε οι μεσάζοντες από την Ράκκα και το Χαλέπι έρχονταν για να παραλάβουν το πετρέλαιο και συχνά ανέφεραν την Τουρκία», ισχυρίζεται ένας από τους ντόπιους, τον οποίο επικαλείται το Russia Today.
Την ίδια ώρα, το ρωσικό δίκτυο υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή του πληροφορίες από Τούρκο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους που συνελήφθη από τους Κούρδους και είπε ότι «η Τουρκία επωφελείται» από την τρομοκρατική οργάνωση, αναφέροντας την αγορά πετρελαίου.
Κλείνοντας δημοσιογράφος του Russia Today τονίζει πως «αν η Τουρκία ήθελε να σταματήσει τις επαφές με το ΙΚ, η τρομοκρατική οργάνωση δε θα επιβίωνε. Αν το ΙΚ σταματούσε να λαμβάνει όπλα, νέους μαχητές, τροφή και άλλη βοήθεια από την Τουρκία, τότε θα έχανε έναν σημαντικό χορηγό».                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: