Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-02-29 14:58:34Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία συνεχίζει να παίζει επικίνδυνα με την φωτιά χωρίς όπως φαίνεται να υπολογίζει τις συνέπειες των πράξεων της.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, η Τουρκία έσπασε την εκεχειρία της Συρίας σήμερα τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες.
Όπως αναφέρεται το τουρκικό πυροβολικό μετά τις 2 μ.μ. άρχισε να βάλλει κατά της περιοχής βόρεια του Χαλεπού, όπου έχει συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος των συριακών δυνάμεων ενώ από τα δυτικά βρίσκονται οι δυνάμεις των Κούρδων.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στο διάστημα μόνο μιας ώρας τα τουρκικά ολμοβόλα έριξαν 50 με 60 βολές προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή όπου υποτίθεται ότι εδώ και τέσσερις μέρες επικρατεί επίσημα εκεχειρία μετά την συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών και την αποδοχή της από τον Σύριο πρόεδρο, Μπασέρ Άσαντ.
Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της άλογης τουρκικής συμπεριφοράς και το κατά πόσο θα υπάρξει άμεση αντίδραση, αλλά ήδη η εκεχειρία φαίνεται πως έχει τιναχτεί στον αέρα με αυτή την προκλητική τουρκική επιθετικότητα.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: