ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Παλιόπαιδα με μαύρα ρούχα χάλασαν συγκινητική συγκέντρωση «αγάπης» και λουλουδιών για τα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες (video)

Πάνω από χίλιοι casuals οπαδοί εμφανίστηκαν ξαφνικά σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα, πυροδοτώντας αντιπαραθέσεις με αριστερούς και μη λευκούς μετανάστες που είχαν έρθει να διακηρύξουν «ειρήνη και αγάπη» μετά τις ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη.
Παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί δεν έκαναν τίποτα, παρά μόνο τραγουδούσαν, η αστυνομία τους επιτέθηκε με εκτοξευτήρες νερού και κλομπ, ενώ την ίδια στιγμή, ακόμα εννέα μη λευκοί ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν σε επιδρομές της αστυνομίας σε όλο το Βέλγιο.
Περίπου 1.000 αριστεροί και μη λευκοί έφτασαν πρώτοι στην πλατεία de la Bourse Place στις Βρυξέλλες, όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός λουλουδιών σε ανάμνηση των επιθέσεων. Εκεί άρχισαν να λένε τις συνήθεις κοινοτοπίες για "ειρήνη" και "ανοχή" αποκρύβοντας τα φυλετικά δημογραφικά αιτία της βίας.
Ωστόσο, γύρω στις 14:00, σύμφωνα με το βελγικό κανάλι RTBF, περίπου 1.000 casuals εμφανίστηκαν ξαφνικά, με πανό και φωνάζοντας συνθήματα προβάλλοντας μια προηγουμένως άγνωστη οργάνωση που ονομάζεται "το έθνος".
Ένα από τα πανό έλεγε Casuals against Terrorism. Οι Casuals είναι οπαδική υποκουλτούρα που ξεκίνησε από την Βρετανία.
Άλλα συνθήματα που φώναζαν ήταν «εδώ είναι το σπίτι μας», και «το κράτος, είναι συνεργός του Ισλαμικού Κράτους», θεωρώντας το βελγικό κράτος που επιτρέπει τη μουσουλμανική εισβολή, υπεύθυνο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μερικοί από το πλήθος των μη λευκών και αριστερών, συγκλονισμένοι από το μέγεθος της προσέλευσης των casuals, επιχείρησαν να επιτεθούν, αλλά συγκρατήθηκαν από άλλους δικούς τους. Καθώς άρχισε να αυξάνει η ένταση, η βελγική αστυνομία σχημάτισε μια γραμμή μεταξύ των δύο ομάδων.
Τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που κάλυπταν την συγκινητική συγκέντρωση "ειρήνης", άρχισαν αμέσως να στέλνουν ειδήσεις μιλώντας για "νεοναζί" που ήρθαν στο συλλαλητήριο και έκαναν «ναζιστικούς χαιρετισμούς».
Στη συνέχεια δόθηκε διαταγή στην αστυνομία να επιτεθεί στους οπαδούς με τα ΜΑΤ, με κλομπ και εκτοξευτήρες νερού. Κάποιοι οπαδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στην εντελώς αδικαιολόγητη και υπερβολική χρήση βίας της αστυνομίας, και αρκετοί συνελήφθησαν.
Οι περισσότεροι όμως έφυγαν από το σημείο τόσο γρήγορα όσο είχαν εμφανιστεί, αφήνοντας την αστυνομία να προστατεύσει τους αριστερούς, όπως κάνει πάντα κάθε φορά που υπάρχει μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: