Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩN ΣΤΗΝ ΠΥΛΙΟΥΡH...!!! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.... ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΒΟΡEΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ...!!!



Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Αλβανική Αστυνομία προχώρησε στην κατεδάφιση κτιρίων στο κέντρο του χωριό Πύλιουρη της Χιμάρας, για να συνεχιστούν τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Το σκαπτικό μηχάνημα του γνωστού INUK (που τώρα πια διοικητικά είναι τμήμα της αστυνομίας) κατεδάφισε αυλότοιχους γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού. Στα σχέδια της αστυνομίας ήταν και η κατεδάφιση μιας διώροφης κατοικίας αλλά οι ιδιοκτήτες σταμάτησαν τις μπουλντόζες και δεν επέτρεψαν να γίνει η κατεδάφιση.

Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου είχαν ταμπουρωθεί οικογενειακός εντός του κτιρίου και αρνούνταν να επιτρέψουν την κατεδάφιση του κτιρίου από την μπουλντόζα της αστυνομίας. Οι ιδιοκτήτες θεωρούν την κατεδάφιση παράνομη καθώς από την αστυνομία δεν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νομό διαδικασία που προβλέπει γραπτή ενημέρωση 10 μέρες πριν την κατεδάφιση. Αυτό θα τους έδινε την δυνατότητα να κάνουν ένσταση στην απόφαση κατεδάφισης του κτιρίου στο δικαστήριο και να ζητήσουν αποζημίωση για την κατεδάφιση.

Η αστυνομία διαπραγματευόταν αρκετή ώρα με την οικογένεια που βρίσκεται εντός του κτιρίου προσπαθώντας να τους πείσει με ψεύτικες υποσχέσεις για αποζημιώσεις όπως έκαναν και στις κατεδάφισεις στην πόλη της Χιμάρας.         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: