Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Tο Wikileaks φέρνει στη δημοσιότητα συνομιλίες τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με τους τρομοκράτες του ISIS


Tο Wikileaks φέρνει στη δημοσιότητα συνομιλίες τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με τους τρομοκράτες του ISIS

Συνομιλίες τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας που διέρρευσαν στα wikileaks και δημοσιοποιήθηκαν από τον βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης Erem Erdem, αποκάλυψαν ότι χιλιάδες τρομοκράτες του ISIS με τις οικογένειές τους εισέρχονταν ελεύθερα στην Τουρκία από την Συρία σε καθημερινή βάση, ενώ ακόμα και αυτοί που τελικά συλλαμβάνονταν, αφήνονταν συχνά ελεύθεροι στα περάσματα των συνόρων.

Ο Erdem κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συγκάλυψε το γεγονός.
Επίσης από υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Ilhami Bali, γνωστού στελέχους του ISIS και υπόπτου για πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα και στην κουρδική πόλη της Σουρούκ, φαίνεται καθαρά η επιλεκτική απουσία ελέγχου των συροτουρκικών συνόρων.
Οι δύο χώρες μοιράζονται μία συνοριογραμμή μήκους 98 χιλιομέτρων με μόλις δύο περάσματα, στις συριακές πόλεις Τζαραμπλούς και αλ-Ράι απέναντι από τις αντίστοιχες τουρκικές πόλεις Γκαζιαντέπ και Κιλίς.
Τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης από τον βουλευτή του CHP της τουρκικής αντιπολίτευσης, Eren Erdem, o οποίος είχε δεχθεί τα πυρά της κυβέρνησης Ερντογάν με αφορμή τους επανειλημμένους ισχυρισμούς του για συγκάλυψη της δραστηριότητας του ISIS στο τουρκικό έδαφος.
Περίπου 1400 άτομα, σύμφωνα με τις συνομιλίες, διέσχισαν τα τουρκικά σύνορα από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου υπό τον συντονισμό των στελεχών του ISIS.
Σε μία από τις συνομιλίες, o Ilhami Bali φαίνεται να ζητά από τον συνομιλητή του, ονόματι Erkek, που από τις συζητήσεις προκύπτει ότι εκτελούσε χρέη διακινητή ανθρώπων, τον ακριβή αριθμό των ατόμων που ο τελευταίος βοήθησε να περάσουν τα σύνορα.
Οι δύο άνδρες φαίνεται να διαφωνούν για τον ακριβή αριθμό των ατόμων που πέρασαν τα σύνορα από και προς την Τουρκία, ενώ αποκαλύπτεται ότι αυτός ο αριθμός τελικά είναι μεγαλύτερος απ’ ότι υπολόγιζαν τα στελέχη του ISIS.
Σε μία άλλη συνομιλία μεταξύ των ίδιων ατόμων, ο Bali εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την απόδοση του Erkek, καθώς ο τελευταίος απέτυχε στο να βοηθήσει πράκτορες του ISIS να διασχίσουν τα σύνορα.
«Πέρασες τους ανθρώπους μας;» ρώτησε ο Bali τον Erkek, o οποίος στην συνέχεια απαντά ότι δεν ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση της εν λόγω ομάδας.
«Τι; Εσύ ο υπεύθυνος για την σύλληψή τους; Μην μου λες ψέμματα! Μην μου λες ψέμματα. Δεκαοκτώ άτομα πέρασαν τα σύνορα χθες βράδυ. Δεκαπέντε απ’ αυτούς συνελήφθησαν όταν προσπάθησες να τους βοηθήσεις», είπε ο Bali στην συνομιλία.
«Άκουσέ με, σε έχω ήδη προειδοποιήσει», πρόσθεσε ο Bali χάνοντας την ψυχραιμία του. «Αν μάθω ποτέ ότι ξαναπροσπάθησες να περάσεις τους ανθρώπους μας από τα σύνορα, θα έρθω από το σπίτι σου και θα σε πυροβολήσω στο κεφάλι, θα σε πυροβολήσω στο κεφάλι την ώρα που κοιμάσαι».
Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με άλλες συνομιλίες, πράκτορες του ISIS με την βοήθεια τούρκικων συνδέσμων, βοήθησαν τους συλληφθέντες να διαφύγουν.
«Ένας αδερφός μας, δύο αδερφές μας και ένα παιδί συνελήφθησαν όταν πήγαν να περάσουν τα σύνορα στο Κίλις. Πως έγινε αυτό; Δεν καταλαβαίνω», αναρωτιέται ο Εrkek σε άλλο τηλεφώνημα.
«Τηλεφωνήσαμε και τους δώσαμε τις αναγκαίες πληροφορίες», απάντησε ο Bali. «Μιλήσαμε στον αδερφό μας, που θα φροντίσει για τους συλληφθέντες. Ο Αλλάχ θα τους φροντίσει».
Σε επόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών επιβεβαιώνεται ξανά ότι οι συλληφθέντες απελευθερώθηκαν με την βοήθεια συνδέσμων του ISIS σε τουρκικά αστυνομικά τμήματα.
«Ο τύπος από την αστυνομία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι οι άνθρωποί μας βρίσκονταν στο αμάξι του διακινητή», φαίνεται να λέει ο Bali στον Erkek, αναφερόμενος σε άλλη ομάδα συλληφθέντων.
«Τηλεφώνησε σε αυτόν τον τύπο. Τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα. Ίσως μπορεί να βοηθήσει. Τους συνέλαβε η αστυνομία. Αν μπορούν να τους αφήσουν ελεύθερους, ας το κάνουν».
Επίσης από συνομιλία του Bali με άλλον πράκτορα του ISIS, ονόματι Mustafa Demir, αποδεικνύεται καθαρά ότι το ISIS προωθεί τους τραυματίες του στην Τουρκία ώστε να λάβουν ιατρική περίθαλψη.
«Ξέρεις αυτόν τον Abu Αbdella Garip που περνάει τους τραυματίες από τα σύνορα; Τώρα θα έρθει ο Ali Mantara. Θα φέρει μαζί του έναν τραυματισμένο αδερφό μας. Θα σου τηλεφωνήσει όταν φτάσει. Πάρε τα νούμερα και στείλε τα στους συνοριοφύλακες, ώστε να φροντίσουν τους ανθρώπους μας», λέει ο Mustafa Demir στον Bali.
«Που να στείλω τoν Abdullah Garip που βοηθάει τους τραυματίες να περάσουν τα σύνορα; Να τον στείλω στην madrasa;» ρωτάει ο Bali.
«Στείλε τους στην madrasa και τηλεφώνησε στον Ebu Abdallah και πες του ότι πέντε άτομα είναι μαζί με τον Garip Geli… πες του να καταγράψει τα ονόματά τους…Για να ελέγχουμε πόσοι πέρασαν από κει», απαντάει ο Demir.
Σε μία άλλη συνομιλία, ο Erkek ρωτάει τον Bali ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες «ενός τραυματία» όταν περάσει στην Τουρκία.
«Στ’ αλήθεια δεν ξέρω. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι’ αυτό», απάντησε ο Bali. «Πες τους να απευθυνθούν στην διοίκηση της συνοριοφυλακής».
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την σύνδεση Τουρκίας-ISIS είναι πραγματικά εκκωφαντικά.
Αμφιβάλει κανείς για το ποιος είναι ο πραγματικός καθοδηγητής του ISIS;
Οι Κούρδοι συνέλαβαν έναν αιχμάλωτο του ISIS στην Β.Συρία πριν ένα μήνα ο οποίος ομολόγησε….είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο πραγματικός «πατέρας» του ΙSIS!
http://www.escapemedia.gr/
Bookmark and Share                     
   ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: