Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο ΕΝΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016.


Η ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ έλαβε μέρος στον ένατο Μακεδονομάχο της, στην μοναδική Πανελλήνια Άσκηση – Αγώνα Εφέδρων που πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά στην περιοχή της Παναγίας Σουμελά, 21-24 Απριλίου, στο όρος Βέρμιο με παρόντες στην άσκηση 39 Αξ/κους & 253 Υπαξ/κους και οπλίτες.
Η Λέσχη έλαβε μέρος με 16 μέλη της, έφεδρους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες.
Συμμετείχαμε φέτος με μια ασκούμενη ομάδα, με την επάνδρωση και λειτουργία ενός στεκ/αντικείμενο και με την συμμετοχή 2 μελών μας ως αξιολογητές σε αλλά δυο στεκ/αντικείμενα  ( οργανωτική επιτροπή της άσκησης ) .
 
Ο  « παραδοσιακός » για εμάς, Μακεδονομάχος ( όπως μας αρέσει να λέμε ), είναι η κορυφαία ετήσια άσκηση – εκπαίδευση που πραγματοποιούν οι εθελοντές έφεδροι οπού συμμετέχουν ομάδες από κάθε περιοχή της πατρίδας μας από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο.
Φέτος στην τελετή λήξης που διεξήχθη στην πλατεία του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά, την Κυριακή των Βαΐων, μετά την αναφορά ασκήσεως, τους χαιρετισμούς των επίσημων και τις βραβεύσεις των ομάδων . . . . . . . . . .
....., πέρασε στο κέντρο της παράταξης, ομάδα Ποντίων Οπλιτών-Πολιτών κουβαλώντας Πεσόντα στην μάχη, Άγνωστο Στρατιώτη, και αφού έδωσαν όρκο στα ιερά και τα όσια της φυλής χόρεψαν τον Πυρρίχιο, έναν πανάρχαιο Ελληνικό χορό …… μια στιγμή για όλους μας κορυφαία, συγκινητική……
Για την λέσχη μας ο Μακεδονομάχος δεν είναι μόνο μια ευκαιρία ρεαλιστικής εκπαίδευσης, για εμάς είναι ένα σύνολο στιγμών και προσώπων.
Στιγμές που σου υπενθυμίζουν, την ανάγκη για εκπαίδευση, την πίστη στον σκοπό, την έννοια της θυσίας - αυτοθυσίας, την ανάγκη για προσφορά ....... αλλά και πρόσωπα που προσπαθούν, κοπιάζουν και προσφέρουν για όλα τα παραπάνω, που με την προσπάθεια - προσφορά τους αυτή σε κάνουν καλύτερο, κάνουν την πατρίδα, την κοινωνία  μας καλύτερη.
Οι φωτογραφίες που θα δημοσιεύσουμε φέτος θα δείξουν στιγμές . . . .και πρόσωπα του φετινού Μακεδονομάχου, απο την δική μας οπτική γωνία.
Η Λέσχη μας στον φετινό μακεδονομάχο συνεργάστηκε με μέλη των ΛΕΦΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΛΗΜΝΟΥ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ και ΣΕΑΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ τους οποίους συγχαίρουμε για τον επαγγελματισμό τους και τους ευχαριστούμε.
Κλείνοντας ευχαριστούμε την ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ για την άρτια οργάνωση και εκτέλεση της άσκησης.
Συνάδελφοι καλή αντάμωση του χρόνου !

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΕΡ/ΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΛΠ : www.lefed.gr























ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: