Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2031! Έτσι υλοποιεί την δέσμευση για κατάργηση του “παράλογου φόρου” ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ

 
ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2031! Έτσι υλοποιεί την δέσμευση για κατάργηση του “παράλογου φόρου” ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ
Εκεί που σταματάει η λογική, ξεκινούν τα παραμύθια του Σύριζα. Όποιος δυστυχής πιστεύει ακόμα τα ψέματα του πολιτικού απατεώνα πρωθυπουργού είναι ή λοβοτομημένος ή χαραμοφάης κρατικοδίαιτος. Αν και στην δεύτερη περίπτωση πάλι δεν πιστεύει τα ψέματα, αλλά προσποιείται πως τα πιστεύει για... βιοποριστικούς λόγους.
Μια από τις μεγαλύτερες κάλπικες προεκλογικές εξαγγελίες του Τσίπρα ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ένα τσιτάτο με το οποίο παραπλανήθηκαν χιλιάδες Έλληνες, ψηφίζοντας Σύριζα. Τώρα λοιπόν ο απατεώνας πρωθυπουργός κάνει τις εξαγγελίες του... πράξη.

Έτσι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στην παγίωση του ΕΝΦΙΑ ως μόνιμου φόρου σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, καθώς προσβλέπει σε έσοδα, τα οποία συνυπολογίζει στα οφέλη από τη διατήρησή του έως το 2031.
Ειδικότερα, στην Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων του νέου νόμου τα εκτιμώμενα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία των επενδύσεων, που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο ανέρχονται σε 1,45 δισ. ευρώ την 15ετία 2016-2031. Ενα μέρος εξ' αυτών προέρχεται από τον υπολογισμό για άλλα 15 χρόνια, του ΕΝΦΙΑ στις κτηριακές εγκαταστάσεις!

Θυμίζουμε πως το χαράτσι στα ακίνητα θεσμοθετήθηκε το 2011 από τον Βενιζέλο και μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και στη συνέχεια έγινε ο γνωστός ΕΝΦΙΑ, τον οποίο η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε πει ότι θα καταργήσει, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άδικο φόρο!
Ο Τσίπρας αποδείχτηκε για πολλοστή φορά... συνεπέστατος στις εξαγγελίες του. Ο λόγος του συμβόλαιο... με τους διεθνείς τοκογλύφους!
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ              

Δεν υπάρχουν σχόλια: