ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Έλληνες η συντριπτική πλειοψηφία των αστέγων! Το κράτος στεγάζει μόνο “πρόσφυγες”Μία αποκαλυπτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους το δήμου Αθηνών φανέρωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων που ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι ελληνικής καταγωγής.
Το κράτος όμως αδιαφορείς για εκείνους τους Έλληνες που ζουν στο δρόμο μόνοι, δίχως κάποια υποστήριξη ή βοήθεια. Κατάλυμα πλέον βρίσκουν μόνο οι «πρόσφυγες», αν και θα μπορούσαν εύκολα να στεγάσουν σε κάποιο από τα δεκάδες κέντρα φιλοξενείας τους άστεγους.
Βάσει λοιπόν την έρευνας, το 62% των αστέγων είναι Έλληνες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων (85,4%) είναι άνδρες. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των αστέγων (57%) ανήκει στην ηλιακή ομάδα 35-55.
Το 71% οδηγήθηκε στο δρόμο την τελευταία πενταετία και το 21,7% το τελευταίο έτος. Το 29% δηλώνει πως δε θέλει να μετακινηθεί σε κάποια δομή φιλοξενείας.
Το 47% των αστέγων δηλώνει πως οδηγήθηκε στο δρόμο επειδή απώλεσε την εργασία του.                                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: