Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Νέες αποκαλύψεις για τις κτηνωδίες των Τούρκων στην Κύπρο: Έθαψαν ζωντανούς τους Έλληνες το 1974!

 
Νέες αποκαλύψεις για τις κτηνωδίες των Τούρκων στην Κύπρο: Έθαψαν ζωντανούς τους Έλληνες το 1974!
Νέες κτηνωδίες και αποτρόπαιες πράξεις των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας  για μια ακόμα φορά τον αδίστακτο χαρακτήρα της επιχείρησης ‘’Αττίλας’’.
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Αφρίκα" με τον τίτλο "Τους έθαψε ζωντανούς" προχώρησε σε αποκαλύψεις για την τύχη Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή το 1974. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αιχμάλωτοι είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι της Κερύνειας με σκοπό να μεταφερθούν στα Άδανα της Τουρκίας. Εκεί όμως φέρεται να τους δολοφόνησαν άγρια και να τους έθαψαν.
Πολίτης που βρισκόταν εκεί για να ρίξει μπετόν, έγινε μάρτυρας της κτηνωδίας των Τούρκων εισβολέων και αποκάλυψε στην εφημερίδα: "Και αυτούς να τους μεταφέρουμε στα Άδανα θα κάνουμε ό,τι κάναμε και στους άλλους. Τους άλλους τους μεταφέραμε, τους δέσαμε τα χέρια και τα πόδια και ζωντανούς τους θάψαμε κοντά σε έναν ποταμό εκεί… Δεν ξοδέψαμε καμία σφαίρα. Επειδή τους θάψαμε στην όχθη, το ποτάμι με το πέρασμα του χρόνου θα τους σκεπάσει και θα τους παρασύρει. Δεν θα μπορούν να βρουν τα ίχνη τους".
Ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στον δημοσιογράφο Σενέρ  Λεβέντ ήταν το 1974, περίπου 17 χρονών και ο στρατός του είχε αναθέσει, μαζί με άλλους, να ρίξουν μπετόν στο δρόμο προς το λιμάνι της Κερύνειας για την πρόσβαση εκεί. Εκεί, προστίθεται σύμφωνα με την μαρτυρία, στο ρεπορτάζ του Σενέρ Λεβέντ, έφερναν τους Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους στη σειρά και κάθε φορά που γυρνούσαν να τους δουν, ο τούρκος στρατιώτης που ήταν εκεί τους έλεγε να μην κοιτούν προς το μέρος των αιχμαλώτων, αλλά αλλού.
Στο άρθρο του Σενέρ Λεβέντ που αναφέρεται στο θέμα, γράφει επίσης ότι στο κήπο της εκκλησίας του Απόστολου Βαρνάβα βρίσκεται ο μεγαλύτερος μαζικός τάφος και διερευνάται ο ισχυρισμός ότι ο τάφος αυτός μετακινήθηκε. Ο Σενέρ Λεβέντ γράφει ότι σε εκείνον τον μαζικό τάφο ήταν θαμμένοι οι Ελληνοκύπριοι που είχαν δολοφονηθεί από τα γύρω από την εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα, χωριά. Μετά την ίδρυση της επιτροπής αγνοουμένων στις αρχές του 1990, συνεχίζει, η Τουρκία θέλησε να εξαφανίσει τους ομαδικούς τάφους στην Κύπρο.
Και γι’ αυτό έστειλε σε ειδική αποστολή κάποιους στο νησί, οι οποίοι είχαν γυρίσει πόρτα- πόρτα σε αυτούς  που ήξεραν πληροφορίες για τους ομαδικούς τάφους. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Κουτλού Ανταλί, σημειώνει ο Λεβέντ, ο οποίος δολοφονήθηκε αργότερα. Οι περιγραφές είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστικές για τα "ανδραγαθήματα" των Τούρκων. Έχει, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία το ότι οι αποκαλύψεις αυτές γίνονται από τουρκοκυπριακή εφημερίδα που εκδίδεται στο κατεχόμενο ψευδοκράτος.
Λίγες ημέρες πριν από μία ακόμα επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο κι ενώ οι αποκαλύψεις για τις τουρκικές κτηνωδίες  συνεχίζονται, έρχεται εκ νέου ως επιτακτική ανάγκη το άνοιγμα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  του "φακέλου της Κύπρου", προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πάντα για τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Κάτι τέτοιο, όμως, θα αποτελέσει κόλαφο για πρόσωπα και καταστάσεις που θεωρούνται ως "Ιερά τέρατα" της Μεταπολίτευσης και του "συνταγματικού τόξου", καθώς θα αποκαλυφθεί ο σκοτεινός και αντεθνικός τους ρόλος και γι‘ αυτή την υπόθεση. Γι ‘αυτό άλλωστε και δεν τολμούν να ανοίξουν τον "φάκελο της Κύπρου".
Γιώργος Μάστορας

Τα νέα φρικιαστικά στοιχεία από το '74, ας μας αφυπνίσουν
Το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Άφρικα», με αναφορά στην σοκαριστική ομολογία αυτόπτη μάρτυρα για φρικιαστικές δολοφονίες συμπατριωτών μας, υπενθυμίζει σε όλους πιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, που κάποιοι προσπαθούν διακαώς να εξωραΐσουν, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνή επίπεδο.
Δυστυχώς παρόλα τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η Τουρκία από το 1974 εως και σήμερα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν είχαν την αποφασιστικότητα να την καθίσουν στο σκαμνί του ενόχου, αφού ήταν αφοσιωμένες στην πολιτική του «καλού παιδιού» και δεσμευμένοι σε μια κάλπικη μορφή λύσης τύπου «ομοσπονδίας».
Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε να οδηγηθεί η Τουρκία στα διεθνή δικαστήρια απαιτώντας πολεμικές και άλλες αποζημιώσεις, από την χώρα που σκότωσε, βίασε, λεηλάτησε και κατέχει παράνομα εδώ και 42 χρόνια, με την δύναμη των όπλων, τα εδάφη μας.
Επί της ευκαιρίας να ενημερώσουμε επαρκώς όλα τα διεθνή φόρα, ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας και να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, απεμπολώντας από την λανθασμένες δομές της ομοσπονδίας, απαιτώντας την μοναδική ορθή λύση, που δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση.
Γραφείο Τύπου - Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: