Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.


Με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές, ο James Turk, αναφέρεται στη σκληρή πραγματικότητα του τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο.
Η κατάσταση στις ΗΠΑ που αντικατοπτρίζει την παγκόσμια εικόνα…

a1

Μην πιστεύετε την προπαγάνδα
Ο James Turk αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ασυνήθιστο για τα πολύτιμα μέταλλα να κάνουν… ένα διάλειμμα τον Αύγουστο, κυρίως λόγω της φανταστική χρονιάς που έχουν. Οι διορθώσεις των τιμών από καιρό σε καιρό είναι ένα γεγονός της ζωής. Γι ‘αυτό και δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι ο χρυσός και το ασήμι επλήγησαν μετά την έκθεση της ανεργίας που κυκλοφόρησε το πρωί της Παρασκευής (στις ΗΠΑ). Οι αριθμοί ήταν καλύτεροι από τα αναμενόμενα, αλλά η έκθεση φαίνεται να παραποιήθηκε, με βάση τον αυξανόμενο αριθμό των οικονομολόγων οι οποίοι ήθελαν να παρουσιάσουν καλά στοιχεία.

a2

Οι προσαρμογές αυτές δεν στηρίζονται σε σκληρή ανάλυση. Η ψευδο-επιστήμη χρησιμοποιείται από τους crunchers στο Bureau of Labor Statistics, υποτίθεται για να κάνει τις προσαρμογές να ακούγονται λογικές. Ωστόσο, είναι υποκειμενικό, να καθιστούν εύκολη τη λειτουργία για να δημιουργήσουν κάποια αποτελέσματα θαύματα σε ένα έτος εκλογών»
Η σκληρή πραγματικότητα…
Ανεξάρτητα από τους αριθμούς που μαγειρεύονται στην Ουάσιγκτον, η οικονομία είναι αδύναμη και η απασχόληση είναι αδύναμη (βλ εκπληκτική εικόνα παραπάνω). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό – οι άνθρωποι στην πραγματικότητα απασχολούνται σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να εργαστούν – είναι σε χαμηλά πολλών δεκαετίων. Μόλις η… όμορφη σάλτσα εξαφανιστεί μετά τις εκλογές, η πραγματικότητα θα χτυπήσει την πόρτα. Μια ύφεση είναι κοντά και μπορεί να έχει ήδη αρχίσει. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν απώλειες θέσεων εργασίας.
Σημαίνει, επίσης, ότι η χώρα συνεχίζει να κινείται προς έναν στάσιμο πληθωρισμό όπως τη δεκαετία του 1970. Όπως όλοι που έζησαν τότε, γνωρίζουν πως ο στασιμοπληθωρισμός είναι ο χειρότερος των δύο κόσμων. Μπορείτε να πάρετε μια αδύναμη οικονομία και την αύξηση του πληθωρισμού. Τι είναι χειρότερο; Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κινούμαστε προς την υπερπληθωρισμό, γι ‘αυτό συνεχίζουμε να αναζητούμε τις ενδείξεις που έχουν παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι.

a3

Εδώ είναι ένα από τα αγαπημένα μου διαγράμματα που υποδηλώνει ότι η Federal Reserve παραμένει σε κατάσταση πορείας υπερπληθωρισμού. Είναι η λεγόμενη «ταχύτητα» του χρήματος.
Αυτό το διάγραμμα υποτίθεται πως δείχνει ότι τα χρήματα κινούντα πολύ αργά στην οικονομία. Η πραγματικότητα είναι κατά πολύ διαφορετική.
Αυτό το διάγραμμα δείχνει πάρα πολλά χρήματα να διοχετεύονται στο σύστημα σε σχέση με το ποσό της οικονομικής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα. Αυτή η άντληση των αποθεμάτων των δολαρίων προκαλεί τους ανθρώπους για την απώλεια εμπιστοσύνης στο νόμισμα. Έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων και των δικών τους μετοχών. Δεν επενδύουν στην οικονομική ανάπτυξη.
Το ζήτημα σήμερα είναι ότι πολλοί άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένης της Fed για τη χάραξη πολιτικής – δεν καταλαβαίνουν ότι η συνεχής άντληση αποθεμάτων δεν δημιουργεί πλούτο, ούτε καν την τονώνει την οικονομική δραστηριότητα. Αν το έκανε, το βιοτικό επίπεδο θα ήταν σήμερα αυξημένο, και ξέρουμε ότι δεν είναι, και το οποίο φυσικά οδηγεί σε πολιτικές αλλαγές. Το Brexit είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτής της αλλαγής. Ένας άλλος λόγος είναι η προφανής πολικότητα στην πολιτική διαδικασία ΗΠΑ.

x


10 Αυγ (Πριν από 1 ημέρα)


προς angelikikolaxi, apo.drasi1, chris, dpapadakis, eberdiak, elisabet.t, emm.iatrakis, fountoulios, g_koukakis, geopikr7, giourouk, ivants, kanel74, Koutsou_delos, lampiskafe, mentoudakis, minaslambrakis, mkrouso, mkstefanak, Nikos, nikosnikiforos7, Panagiotisadid., Pap, perthan280761, seretis4
                           ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: