Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σιωπή από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για τις σταλινικές δηλώσεις Κουτσούμπα περί κατάργησης κομμάτων και Πολιτεύματος

Σιωπή από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για τις σταλινικές δηλώσεις Κουτσούμπα περί κατάργησης κομμάτων και Πολιτεύματος
Όσο θρασύτατο είναι το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), τόσο ακίνδυνο αποδεικνύεται για το σύστημα που το έθρεψε, προκειμένου το κομματικό αυτό μαγαζάκι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του καπιταλιστικού καθεστώτος.
Το ΚΚΕ μπορεί να λέει ό,τι “επαναστατικό” θέλει, γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να έχει την παραμικρή συνέπεια, ακριβώς επειδή ο πραγματικός του ρόλος είναι αποπροσανατολιστικός και ενισχυτικός του συστήματος εξουσίας που καταδυναστεύει επί δεκαετίες την Πατρίδα και τον Λαό.
Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι. Το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας πάρει πλέον απόφαση να μετατρέψει σε εντελώς γραφική την εκπομπή του, αποφάσισε μετά τον Βασίλη Λεβέντη να καλέσει για συνέντευξη τον ανεπάγγελτο και παιδί του κομματικού σωλήνα, νυν αρχικαπιταλιστή του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Η εφημερίδα “Δημοκρατία” υπό τον τίτλο “Κουτσούμπας: Θα καταργήσει τα κόμματα και το πολίτευμα!”, γράφει μεταξύ άλλων, τα εξής: “Ένα μοντέλο διακυβέρνησης χωρίς κόμματα και βασισμένο στην «εργατική λαϊκή εξουσία» και «στη δικτατορία του προλεταριάτου» επιδιώκει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας! Όπως είπε σε συνέντευξή του στο «Ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, στο μοντέλο εξουσίας που οραματίζεται το ΚΚΕ, το οποίο πάντως παραδέχτηκε πως δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα αυτή τη στιγμή οι βουλευτές θα εκλέγονται από «τους τόπους δουλειάς», με νομοθετικές αλλαγές που θα γίνουν. Όταν ερωτήθηκε αν τα πολιτικά κόμματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν με τη σημερινή τους μορφή, απάντησε ότι «βεβαίως, αν εκφράζουν το εργατικό λαϊκό συμφέρον». Όσον αφορά τη Δεξιά, όμως, υποστήριξε ότι «θα περάσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Δεν θα υπάρχουν αστικά κόμματα, κατά τον γραμματέα του ΚΚΕ, όπως και εργοστασιάρχες («Τα εργοστάσια θα περάσουν στους εργάτες») και εφοπλιστές («Τα πλοία θα περάσουν στην κυβέρνηση»). Κατά τ' άλλα, εκλογές θα γίνονται...”.
Με τον πλέον κυνικό τρόπο ο Μοσχαναθρεμμένος (εκ της Μόσχας και όχι εκ του μοσχαριού...) Κουτσούμπας ομολογεί ότι η έλευση (λέμε τώρα...) του ΚΚΕ στην εξουσία θα σημάνει το τέλος των εκλογών, καθώς η παρωδία που ονομάζει ως “εκλογές” ο Κουτσούμπας παραπέμπει στις αλήστου μνήμης “δημοκρατίες” του Στάλιν, του Τσαουσέσκου, του Χότζα. Τα μόνα κόμματα, στα οποία αναγνωρίζει δικαίωμα ύπαρξης το ΚΚΕ, είναι σε όσα “εκφράζουν το εργατικό συμφέρον”, δηλαδή μόνο στο ΚΚΕ! Και αντί ο Χατζηνικολάου και οι λοιποί προσκεκλημένοι της εκπομπής να πουν στον Κουτσούμπα ευθέως ότι σχεδιάζει ανατροπή του Πολιτεύματος και κατάργηση των εκλογών, χαζογελούσαν με τα λεγόμενά του.
Το ΚΚΕ, βεβαίως, δεν σχεδιάζει καμιά πραγματική επανάσταση. Αποτελεί πάντοτε τον αριστερό προφυλακτήρα του συστήματος, ένα καχεκτικό μαντρόσκυλο, το οποίο βολεύεται με το μπαγιάτικο ψωμί που του ρίχνουν οι τσοπάνηδες που το ορίζουν. Ως εκ τούτου, μπορεί να υποστηρίζει όποια φαντασίωση θέλει, στον πλέον υπερβολικό βαθμό. Κάνει εντύπωση, όμως, το γεγονός ότι κανείς δεν στηλίτευσε την άμεση προτροπή του Κουτσούμπα για κατάλυση του πολιτεύματος. Προτροπή, η οποία έγινε τώρα, άμεσα, και όχι πριν από δεκαετίες.
Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αυτά που είπε ο Κουτσούμπας τα υποστήριζε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Θα ξεσηκωνόταν σάλος, με έκτακτα δελτία ειδήσεων και με τις γνωστές “αναλύσεις” για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία από την “ευθεία απειλή των φασιστών για κατάργηση του Πολιτεύματος”. Τώρα, όμως, απόλυτη σιωπή. Ακριβώς γιατί το ΚΚΕ αποτελεί σάρκα του συστήματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: