ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Τους κατεδαφίζουν τα σπίτια οι Αλβανοί! Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων του χωριού Κηπαρό στη Βόρειο Ήπειρο


kiparo-panorama
Εμείς οι Κάτοικοι της συνοικίας "Πρωτόπαπα" του χωριού Κηπαρό, σας ενημερώνουμε ότι στις 18 Αυγούστου στον πεζόδρομο του χωριού στην παραλία, ο Δήμος Χιμάρας χωρίς καμία δημόσια ανακοίνωση οργάνωσε μια συνάντηση για να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τη συνοικία μας. Εμείς οι κάτοικοι αυτής της Συνοικίας αντιδρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα επιτρέψουμε αυτό το σχέδιο να κατεδαφίσει τα σπίτια μας για τα ιδιωτικά συμφέροντα του πρώην βουλευτή Koco Kokedhima, ο οποίος χωρίς καμιά ιδιότητα παρουσίασε αυτό το σχέδιο. Ο πρώην βουλευτής ας κατεδαφίσει πρώτα το δικό του κτήριο το οποίο έχει κτιστεί στο χώρο του γηπέδου και στους βοηθητικούς του χώρους.
 Κύριοι, αυτή η Συνοικία έχει οικοδομηθεί το έτος 1965 σύμφωνα με τα σχέδια και τους νόμους της τότε εποχής, έχει οικοδομηθεί με θυσίες χύνοντας τον ιδρώτα και το αίμα μας και έτσι ακριβώς θα υπερασπίσουμε τα σπίτια μας. Σας κάνουμε γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια στο χωριό Κηπαρό του Δήμου Χιμάρας έχουν δοθεί πολλά δις εκατομύρια λεκ για επενδύσεις όπως:
1) ο δρόμος για το άνω χωριό ό οποίος σήμερα είναι εκτός από κάθε στανταρτς. 2) υδραγωγείο του χωριού το οποίο είναι ακατάλληλο προς χρήση 3) Για τον πεζόδρομο δεν εκτελέστηκε το αρχικό σχέδιο, αλλά το δευτερεύων το οποίο ζημείωσε ιδιοκτησίες 40 οικογενειών και εξυπηρετεί μόνο το ξενοδοχείο του πρώην βουλευτή και των μελών της οικογένειάς του.
 Κλείνοντας αυτήν την Επιστολή ζήταμε από την πλευρά σας να διακόψετε κάθε δραστηριότητα που είναι εις βάρος της Κοινότητάς μας και κάθε σχέδιο ανάπτυξης θα πρέπει να γίνει σύμφωνα την έγκριση και σε πλήρη συμφωνία με τις απαιτήσεις της Κοινότητας.
 Εκπρόσωποι του χωριού Κηπαρό
Σπύρος Σάββας
Νικήτας Γκούμας

www.himara.gr                                                                                                 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: