Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: O Β.Πούτιν «πέταξε το γάντι» στο ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τη Συρία με οποιοδήποτε κόστος – Θα καταρριφθούν μαχητικά των ΗΠΑ αν τολμήσουν…»


Του Βασίλη Καπούλα
Επικοινωνία του προέδρου της Ρωσίας,Β.Πούτιν, με τον πρόεδρο της Συρίας, Μ.Άσαντ, είχαμε πριν λίγο. Ο Β.Πούτιν διαβεβαίωσε τον Μ.Άσαντ ότι η Ρωσία θα τελειώσει αυτό που ξεκίνησε και εγγυάται την ασφάλεια της Συρίας απέναντι στην αμερικανική επιθετικότητα.
Ο Β.Πούτιν φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ότι «οι ρωσικές δυνάμεις θα κτυπήσουν οποιαδήποτε δύναμη πλήξει θέσεις του συριακού Στρατού ακόμα καιΑΝ οι ΗΠΑ είναι άμεσα εμπλεκόμενες»!

«Η Ρωσία θα υπερασπιστεί το εθνικό της συμφέρον στη Συρία με οποιοδήποτε κόστος» πρόσθεσε και πλέον μπαίνουμε σε πολύ κρίσιμη περίοδο.
Σύμβουλος του Β.Πούτιν είπε ότι:
«Η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας έλαβε την απόφαση για την ανάπτυξη του πλέον προηγμένου αντιβαλλιστικού συστήματος.
«Αξιολόγησε το επίπεδο ασφάλειας στο συγκεκριμένο θέατρο επιχειρήσεων καθώς και την πραγματική γεωπολιτική κατάσταση». Το θέμα είναι πλέον αν το ΝΑΤΟ είναι διατεθειμένο να σηκώσει το «γάντι» που του πέταξε ο Β.Πούτιν.
Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην κάνουν το λάθος και πλήξουν τις συριακές δυνάμεις λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την Μέση Ανατολή.
Φαίνεται πως όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους.
Τη στιγμή άλλωστε που η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, έλεγε το σαββατοκύριακο ότι:
ΑΝ οι ΗΠΑ δράσουν εναντίον της Δαμασκού και του συριακού Στρατού, θα υπάρξουν εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε τεκτονικές αλλαγές όχι μόνο στο έδαφος της χώρας αυτής αλλά και σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή γενικά»,  το αντιβαλλιστικό σύστημα S-300V4 «Antey-2500» ήταν ήδη Συρία.
«Οι στρατιωτικές δυνάμεις του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ είναι στη Συρία παράνομα. Σύμφωνα με τον διεθνή νόμο, η Δαμασκός έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα μαχητικά της Δύσης. Η Συρία πρέπει να κηρύξει παράνομη την παρουσία των δυτικών μαχητικών στον εναέριο χώρο της» ανέφερε ειδικός αναλυτής.
Όλες οι επικοινωνίες και οι διμερείς επαφές Ρωσίας-ΗΠΑ έχουν σταματήσει ενώ οι αξιωματούχοι από το ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων για την αποφυγή ατυχημάτων στη Συρία έχουν αποχωρήσει.                                               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: